ugurgencer4134 @ gmail.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet kemerinden sonra yaya öncelikli trafik kampanyası başlatılacağını, dikkat çekmek için eylem yapılacağını duyurmasıyla “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019, “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır.


Kampanya 6.Şubat.Çarşamba günü saat 12.00-13.30 saatleri arasında tüm illerimizde ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak başlatılacak. Sürücülerin trafik ışıkları olmayan yaya geçitlerini fark etmesi, yayaların geçitlerdeki geçiş üstünlüğü vurgulanacak, yayaların da özellikle yaya geçitlerini kullanması teşvik edilecek.


Kampanyayı gerek yayınlarımda gerek satırlarımda yürekten destekliyorum. Bakan Soylu’nun önem verdiği bu kampanyanın sonucu tıpkı emniyet kemeri alışkanlığının yaygınlaşması ve alışkanlık haline gelmesi gibi sonuç verecektir.


Hatırlarsanız emniyet kemeri takıp araçlarında resim çektiren vatandaşlar twitter adreslerinden Bakan Soylu'yu etikleyip yazdıkları anlamlı yazılar ve araçları içersinde emniyet kemerleri takılı vaziyette seyehat ederken çektirdikleri resimleri paylaşmaları sempati toplayıp toplumda severek emniyet kemeri takmayı alışkanlık haline getirdi. 


Trafik kazaları konusunda farkındalığı arttırmayı bir üst noktaya taşımak için milletin desteği en önemlisi de çocukların desteğini alarak emniyet kemeri takmayı adet haline getirmeyi başarmak güzel sonuçlar veriyor. 


Emniyet kemeri çocuklar üzerinde özellikle büyük etki uyandırdı.  Bizim toplumda kuralı sevdirmek, sempati haline getirirerek uygulamak daha kalıcı ve daha etkli oluyor. Arabaya binen bir çocuk araba haraket etmeden babasına,annesine emniyet kemeri takılması gerektiğini söylüyor, "Bakan amcamız Süleyman Soylu,İçişleri Bakanımız" emniyet kemeri takın dediğini ailesine hatırlatıyorsa bence hafızalara kazınmış demektir.   


Aksi taktirde sadece ceza yememek için göstermelik kurallara uymak sonuç vermiyor. Uygulama noktasında veya ekip otusu görüldüğünde emniyet kemeri takmak sadece ceza yememek içindir. Bana göre kurala gönülden uyulmasının tek yolu o kuralı sevdirmekten geçiyor. Bu uygulamalarıyla Bakan Soylu genci yaşlısı her kesimin emniyet kemeri takılmasının kazalardaki önemini vurgulaması, emniyet kemerinin alışkanlık haline gelmesine neden oldu. Günümüzde meydana gelen trafik kazalarında can kaybı olmaması için "emniyet kemeri" deninde ilk akla gelen isim Süleyman Soylu'dur. 


"Unutmayalım ki, hepimiz bir yayayız. Biz veya sevdiklerimizin yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerken sevdiklerimize sürücülerin nasıl davranasını istiyorsak bizde bir sürücü olarak öyle davranıp yayalara her zaman öncelik verip, yol verelim. 

 


Yerelden Ulusala