Birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemek üzere çalışmalar yapan Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün faaliyetlerini değerlendiren Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlı, engelli ve yaşlılarla ilgili yapılan çalışmalara dikkat çekti.
 
ENGELLİ VE YAŞLILAR İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR

2020 yılı içinde engellilere yönelik çalışmalarda, ailesinde engelli bulunan bireylere çeşitli konularda (engelli evde bakım hizmeti, engelli kurum bakımı, engelli kimlik kartı, rehberlik ve danışmanlık, 2022 sayılı yasa vb.) hizmet sunulduğunu belirten Kaymakam Adnan Çakıroğlu, Engelli Evde Bakım Hizmeti alan 2560 kişi, Engelli Kimlik Kartı verilen 850 kişi olduğunu söyledi.
 
SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR

Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezine sosyal ve ekonomik destek yardımı için müracaat eden kişilerle yapılan görüşme sonucunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildiğini belirten Kaymakam Çakıroğlu,” durumu Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmeliğine uygun olan müracaatçıların da sosyal incelemesi müdürlüğümüz uygulama birimi tarafından yapılarak hazırlanan sosyal inceleme raporları, kuruluşumuzun Sosyal Hizmet Komisyonuna sunulmakta, komisyonda alınan kararlar doğrultusunda onay alınmakta ve YBS sistemine işlenerek ödeme listeleri hazırlanmaktadır” dedi.

2020 yılı içerisinde Sosyal Ekonomik Destek hizmetinden yararlanmak için 3318 kişinin müracaat ettiğini ve başvurusu uygun bulunan 947 kişiye ekonomik destek verildiğini vurgulayan kaymakam, ayrıca 2020 yılı içinde Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne Doğum Yardımı ücretinden yararlanmak için müracaat eden toplam 6627 kişiye doğum yardımı ücreti verildiğini de açıkladı.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE VERİLEN HİZMETLER

İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Şehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimi tarafından şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilerek çeşitli konularda rehberlik ve danışmanlık hizmeti ile seyahat kartı başvuruları alınıp Şehit Gazi Bilgi Sistemine girişi yapılmaktadır. Bu kapsamda sürdürülen hizmet oranı 2020 yılı içinde toplam 1369 kişi olarak gerçekleşti.
 
19 ÇOCUK KORUYUCU AİLE PROGRAMIYLA YUVASINA KAVUŞTU
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi kapsamında yürütülen koruyucu aile uygulaması, ailesinden ayrı kalan çocuklara umut ışığı oldu. Bu uygulamaya yönelik Sancaktepe’de bugüne kadar 19 aile 19 çocuğa yuvalarını açtı.

Koruyucu aile programını değerlendiren ilçe kaymakamı 'Koruyucu Aile Modelinin' önemine dikkat çekerek açıklamasında, “Devlet olarak da hedeflerimizden birisi de kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocukları, geleceğin donanımlı bireyleri olarak yetiştirmek, özgüven sahibi sosyal kültürel yönden kendini tamamlamış, hem etrafıyla, sosyal çevresiyle, hem de kendisiyle barışık mutlu bireyler olarak geleceğe yönlendirmek ve hazırlamak “ ifadelerine yer verdi.
 
Koruyucu Aile Çalışmaları Kapsamında İlçede;
•    İlçemizde 19 Koruyucu Aile bulunmaktadır.
•    2020 yılında 7 çocuk aile yanına teslimi gerçekleştirilmiştir.
•    4 ailenin başvurusunun ise incelemeleri devam etmektedir.