Sultanbeyli’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı etkinliklerle kutlandı. 28 Ekim günü Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı. 29 Ekim sabahı ise Kaymakamlık Binası’nda özel tören düzenlenerek Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı coşkuyla kutlandı.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı için yayınladığı mesajda, “29 Ekim milletimizin onurlu vatan müdafaasının başarıyla taçlandığının simgesidir. Yüzyıllar boyunca necip milletimizin sevgiyi, adaleti ve hoşgörüyü hâkim kıldığı bu topraklar, düşmanın göz dikmesiyle onurlu bir mücadeleye tanık olmuş; milletimiz tüm imkânsızlıklara rağmen yüreğindeki iman ve vatan sevgisiyle vatanına uzanan namahrem eli bertaraf etmiştir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin vatan sevdasıyla başarıya ulaşan milli mücadele, millet iradesinin ne denli önemli olduğu gerçeğini ortaya koymuş; kazanılan zafer cumhuriyetle taçlandırılmıştır. Şanlı tarihimizi, geçmişimizi, ecdadımızı unutmamak ve değerlerimize sahip çıkmak her birimizin vatani görevidir. Milletimiz, milli mücadeledeki bağımsızlık ruhunu yakın tarihte yaşadığımız ‪15 Temmuz‬’da hala muhafaza ettiğini göstermiş; iradesine ve vatanına sahip çıkmıştır. Bu ruhun ilelebet sürmesini dileyerek cumhuriyetimizin ilanının 97. yılında aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için yılmadan mücadele etmiş kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay düzenlenen törende ise “Milletimize eşsiz bir armağan olan cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.Cumhuriyetin ilanı, aziz milletimizin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktası; türlü imkansızlıklar içinde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır. Ülkemiz, cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamıyla dünyada saygın bir konuma gelmiştir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet ise aziz milletimizin kendisidir. Bu duygu düşüncelerle cumhuriyetimizin 97. yılını bir kez daha kutluyor Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.