İçişleri Bakanlığının talimatıyla 4 Mart 2021 Perşembe gününden itibaren ülke genelinde yeni ve yoğunlaştırılmış bir denetim seferberliği başlatıldı. Koronavirüs ile mücadele amacıyla oluşturulan "Dinamik Denetim Modeli" sürecinde Sultanbeyli’de 438 İlçe Salgın Denetim Merkezi personeli bir ayda 41 bin 168 denetim gerçekleştirdi.

Toplam 313.864 Adet Denetim Gerçekleştirildi

Sultanbeyli İlçe Salgın Denetim Merkezi 20 Ağustos’tan bugüne kadar 3.135 adet ihbar gelmiş, bu ihbarların %100’ü incelenerek sonuçlandırılmıştır. Bunlara ilaveten 77.480 işyeri denetimi, 236.384 adet izolasyon denetimi olmak üzere toplam 313.864 adet re’sen denetim gerçekleştirildi.

Ekipler 7/24 Sahada

Dinamik denetim sürecinin yönetilmesinde tüm koordinasyonu sağlayan Kaymakamımız Sayın Metin KUBİLAY gerçekleştirilen denetimlere bizzat katılarak sahada  yürütülen çalışmalarını yerinde inceliyor, iş yeri sahiplerine ve vatandaşlara bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerinde bulunuyor.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “İlçemizde özellikle yeme-içme yerleriyle ilgili Emniyet, Zabıta ve Tarım Orman Müdürlüğü personellerimiz sürekli olarak sahadalar ve denetimlerini artırarak devam ettiriyorlar. “Dinamik Denetim Modeli” kapsamında ilçemizde 438 personelimiz ile 1 ay içerisinde 41 bin toplamda ise 313 bin denetim gerçekleştirdik. Denetim ekiplerimiz iş yeri sahiplerine maske, mesafe, temizlik kurallarının yanında HES kodu sorgulamaları, açık ve kapalı alanlarda %50 kapasite kullanımı ile masalar arasındaki mesafe konusunda uyarı ve bilgilendirmelerde bulunuyor. Amacımız vatandaşlarımıza ceza uygulamaktan çok rehberlik edici, bilgilendirmeyi ön planda tutan bir denetim anlayışı sergilemek. Bu süreçte büyük fedakârlık gösteren ve tedbirleri elden bırakmayan esnafımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.