Vatandaşlarla üst düzey iletişim kurularak taleplerin hızla alınıp takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından ilçelere kurulan “Açık Kapı” Birimi Sultanbeyli Kaymakamlığı koordinesinde 11 Haziran 2018 tarihinden itibaren hizmet veriyor.

 Mihmandarlık Hizmeti Sunuluyor

Açık Kapı Projesi ile vatandaşlar 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri talepleri kamu kurum ve kuruluşlarına elektronik ortamda veya kaymakamlık hizmet binasında ki Açık Kapı birimine başvurarak iletiyor. Talepler en kısa sürede değerlendirilerek sonuçlandırılırken, aynı zamanda Açık Kapı birimine gelen yaşlı, engelli, şehit yakını ve gazilerimize talep edilmesi halinde mihmandarlık hizmetide sunuluyor.

Bu kapsamda Sultanbeyli Kaymakamlığı'nca, 2020 yılı içerisinde Açık Kapı birimine yapılan toplam 23.290 başvuru en kısa sürede incelenerek %100 olarak sonuçlandırıldığı açıklandı.

"Açık Kapı, Milletin Kapısıdır!"

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay Açık Kapı Birimi hizzmetine dair yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Açık Kapı bürokrasinin azaltılması, vatandaşların kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırması, başvuruların daha hızlı sonuçlanması ve sunulan hizmetlerden vatandaşların memnuniyetinin arttırılması açısından çok önemli bir projedir. Açık Kapı, Milletin kapısıdır. Vatandaşlarımız elektronik olarak veya Kaymakamlığımızda bulunan Açık Kapı birimine gelerek yazılı olarak taleplerini iletebiliyorlar. Yapılan başvuruların sonuç bilgileri ise kısa mesaj ile vatandaşlara iletiliyor ve bizler tarafından da bu süreç titizlikle takip ediliyor.”