Resmi temasları kapsamında Bangladeş’te bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Dakka’da Bangladeş Dışişleri Bakanı A.K. Abdul Momen ile düzenlenen ortak basın toplantısında söz aldı.

Toplantı öncesi yapılan görüşmede iki ülkenin siyasi ve ticari ilişkilerinin yanı sıra yatırım, sosyo ekonomik kalkınma, Kovid-19'la mücadele ve Arakanlı Müslümanlar (Rohingya) konularının masaya yatırıldığını belirten Momen, 3 ay önce Ankara'da açılışı yapılan Bangladeş Büyükelçiliğinin yeni hizmet binasının ardından iki ülkenin birbirine bir adım daha yaklaştığına dikkat çekti.

MOMEN, "TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ!"

Momen, "Bu dönemde, insanlığın ortak sorununa karşı Türkiye ile çalışmaya hazırız. Tecrübelerimizi paylaşmalı ve kamu ile özel kuruluşları aşı çalışmalarında cesaretlendirmeliyiz. Bu açıdan Türkiye'yi salgına karşı yüksek başarısı ve başlattığı insani girişim için tebrik ediyorum. Aralarında Bangladeş'in de bulunduğu 140 ülkeye tıbbi yardım yapıldı. Biz de bu yardımlar kapsamında Türkiye'den medikal ekipman aldık." sözlerinin yanı sıra salgın nedeniyle yaşanan zor günlerin, tüm ülkelerin farklılıklarını bir kenara bırakıp bir araya gelmesiyle aşılacağını belirtti. 

Basın toplantısına dair açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu “Bangladeş Dışişleri Bakanı kardeşim Abdul Momen’e misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Ticaretimizi 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor, birçok alanda fırsatları değerlendiriyoruz. Ümmet’in davasını birlikte savunuyor, Rohingalar konusunda üstlendiği sorumluluğu takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.