Basın çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun 10 Ocak 1961 yılından yürürlüğe girmesi dolayısıyla kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen basın toplantısında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün anlam ve önemine dair konuşma yapan Başkan Cin, aynı zamanda yerel ve ulusal gündemide değerlendirerek ilçede yürütülen çalışmalar ve hizmetlere dair bilgilendirmede bulundu.

İstanbul'un en çok yatırım yapan ikinci belediyesi olduklarına dikkat çeken belediye başkanı, bütçenin yüzde 31.5'ini yatırımlara ayırdıklarını söylerken; 2020 yılı bütçesi 712 milyon lira olan Pendik Belediyesi'nin, 200 milyon liradan fazla bir meblağsını ilçenin kalkındırılması için yapılan yatırımlarda harcadıklarını açıkladı.

YARDIMLA DOLU BİR YIL GERİDE KALDI

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Pendik Belediyesi 2020 pandemi sürecinde ihtiyaçlı olduğu tespit edilen hanelere 20 Bin Gıda Kolisi, 48 Bin Aileye Nakdi Yardım, 12 Bin Aileye Alışveriş Kuponu, 6 Bin Aileye Hijyen Paketi, 14 Bin Aileye Sosyal Destek Kart desteği sağlarken toplamda 100 bin aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

Öte yandan 2020 yılında bütçe giderlerinde yüzde 15 tasarruf ettiklerini söyleyen başkan, Pendik Belediyesi olarak hiç bir müteahhit firmaya borcunun bulunmadığını beyan etti.

"BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR!"

İlçe sahilinde inşasına başlanan ve yüzde 85'i tamamlanan otopark çalışmalarına dair, yeni İBB yönetiminin şimdiye kadar bir çivi bile çakmadığına atıfta bulunan Başkan Cin konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

"Pendik Sahilde yeraltı otoparkımız var. AK Parti döneminde başlayan bu çalışma ilçe merkezindeki otopark sorununa önemli ölçüde çözüm olacaktı. 930 araç kapasitesiyle İstanbul'daki en büyük otoparklardan biri olacaktı. Biz bu önemli projenin yüzde 85'ini tamamlamıştık. Ancak CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar hiç bir çalışma yapmadı. Bu konuyu Ekrem Bey'in kendisine bizzat söyledim. Geçen yıl Ocak ayına kadar bitireceğiz dedi. Aradan bir yıl geçti 2021 yılı ocak ayı geldi. Ortada yine bir şey yok, hiç bir şey yapmadılar, bir çivi bile çakmadılar. Çok sayıda yazışma yaptık, durumun önemini anlatmaya çalıştık, oralı bile olmadılar. En son bir ay süre verdik. Şubat ayına kadar çalışma başlatılmazsa Pendik Belediyesi olarak tahsisini alacağız ve 3-5 ay gibi bir sürede de halkımızın hizmetine sunacağız."