Başkan Döğücü toplumun şekillenmesinde büyük rol üstlenen ve toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımızın daha fazla sosyal hayata katılmaları çağrısında bulunarak mesajında şunları belirtti:

"Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Doğumdan itibaren hayatımızın her anında büyük emeği olan kadınlarımızın hayatımızda müstesna bir yeri vardır. Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakârlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza sahip çıkmalı ve hak ettikleri değeri vermeliyiz.

Bugün kadınlarımız, çalışma hayatında ekonomiye katkı sunuyorlar, siyaset ve sosyal alanda varlıklarını hissettiriyorlar.

Kadınlar toplumumuzun en üreten kesimi. Toplumda yapılan her mücadelede kadın olmalıdır. Kadınların olmadığı bir toplum yarım toplumdur. Çünkü kadınların olmadığı mücadelede, başarılı olamaz. Sizsiz bir demokrasi, sizsiz bir mücadele, olmaz, olamaz. Kadınlar zekâlarıyla, duruşlarıyla zarafetleriyle topluma değer katar.” dedi.

Ülkemizin kadınlarla omuz omuza bir mücadele ile kurulduğunu ve yine aynı mücadele ile bugünlere getirildiğini ifade eden Başkan Döğücü bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını ve hepimizin kırmızı çizgisi olan kadına yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını temenni ettiğini dile getirdi.