Dünya'nın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1, 9 yıl aranın ardından İstanbul'da başladı. Tuzla Intercity İstanbul Park'ta sıralama turları, şiddetli yağış nedeniyle durdurulmasının ardından Tuzla Belediyesi Yol Süpürme Aracı, ara verilen sıralama turlarının yeniden başlaması için pisti kurutma çalışmalarına başladı.

Temizlik aracını pistin birinci virajının başında gören izleyiciler ise 'Birinci viraja ulaşan tek araç' yorumunda bulundu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaşanan görüntülere esprili bir cevap vererek Twitter hesabı üzerinden "Lewis Hamilton, bak işine kardeşim" paylaşımında bulundu.

Formula 1 organizasyonunun resmi sosyal medya hesapları, Tuzla Belediyesinin Yol Süpürme Aracı'nın birinci virajdaki fotoğrafını paylaşarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı;

"Geç katılımcı Pole pozisyonu için ortaya çıktı" yorumunu yaptı. Formula 1'in şampiyon takımlarından ve sezonun takımlar sıralamasının ilk sırasında bulunan Mercedes AMG Petronas takımının sosyal medya hesabından ise "Bugün birinci viraja ulaşan tek kişi o."