BAŞKANDAN KARDEŞ BELEDİYELERE ZİYARET

Kağıthane Belediyesi'nin kardeş belediyelerine bir dizi ziyarette bulunan Başkan Öztekin yerel yönetim alanındaki çalışmaları istişare etti.

 Kağıthane Belediyesi'nin kardeş belediyeleri Muş Kızılağaç ve Van Gürpınar belediyelerini ziyaret eden Başkan Öztekin, mevcut ve yeni dönem projelerini başkanlarla istişare etti.

İlk ziyaretini Muş'un Kızılağaç ilçesine yapan Başkan Mevlüt Öztekin, Belediye Başkanı Burhan Öğüt ile bir araya geldi. Karşılıklı hasbihal ve istişarelerin ardından ikili daha sonra Kağıthane Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan parkın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Öğüt ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; '' Kıymetli Başkanım, destekleriniz için teşekkür ederiz. Rabbim bizlere nice hayırlı hizmetler nasip eylesin. Tekrar bekleriz.'' dedi. Muş'taki temaslarında Başkan Öztekin ayrıca Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Sungu Belediye Başkanı Mehmet Salih Gürtürk ile de görüştü.

Başkan Öztekin Muş'taki temaslarının ardından Van Gürpınar'a hareket etti. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve AK Parti İlçe Başkanı Taha Güngör tarafından karşılanan Başkan Öztekin burada belediyeler arası işbirliği konularında değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ''İlçemize teşrifleriniz bizleri oldukça mutlu etti. Belediyemize yaptığınız katkılarınız için ilçem adına size ve şahsınızda tüm çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ederim.'' diyerek Kağıthanelilere selamlarını iletti.

Anadolu'nun Orhun Abideleri'ne ziyaret

Van'ın ardından Bitlis Ahlat'a geçen Başkan Öztekin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı töreninde 'Anadolu'nun Orhun Abideleri' olarak lanse ettiği Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ederek duada bulundu.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ile de görüşen Başkan Öztekin yerel yönetim alanında karşlılıklı işbirliğini konu alan fikir alışverişi yaptı.

Başkan Öztekin ziyaretlerinde güleryüz ve muhabbetle ağırlandıklarını ifade ederek; '' Tüm belediye başkanlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rehberliklerinde Anadolu'nun güzelliklerini ve kadim mirasını yerinde gözlemledik. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için işbirliklerimiz ve gönüldaşlığımız devam edecek. Kağıthane Belediyesi olarak Anadolu şehirlerinin kalkınması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.'' dedi.