Beykoz Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yeni kütüphaneler zengin ve nitelikli kitapları kadar modern ve ferah ortamlarıyla da tercih ediliyor. Kitap dostu ilçenin köklü geçmişine dair 45 seçkin eserden kurulan “Beykoz Kitaplığı” da yeni mekânlarda kitapseverlere sunuluyor.

Tokatköy Muhsin Yazıcıoğlu Kütüphanesi

Tokatköy’de açılan Muhsin Yazıcıoğlu Kütüphanesi toplam 5 bin 622 kitap kapasitesi ve ziyaretçilerin kitap okuyup, ödev ve araştırma yapabildiği çalışma salonuyla hizmet veriyor, yayınlarının çoğu ise çocuk kitaplarından oluşuyor.

Açık raf sistemiyle hizmet veren kütüphaneye gelen çocuklar, birbirinden renkli kitapların arasında keyifle kitap okuyor, ders çalışıyor. 

Hafta içi 09:00-17:00 saatleri arasında açık olan mekânda kitap ödünç alıp vermenin yanı sıra gençlere yönelik kulüp ve atölye çalışmaları da yapılıyor.  

Yenimahalle Şerife Bacı Kütüphanesi

Her yaştan ilçe sakininin kitaplara kolayca ulaşabilmesi için kurulan Yenimahalle Şerife Bacı Kütüphanesi’nde ise toplam 6 bin çocuk ve yetişkin kitabı ile 8 farklı türde süreli yayın bulunuyor.

Hafta içi 09:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet veren mekân okul öncesi çocuklara yönelik etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Kütüphanede belirli günlerde masal saati ve çeşitli aktiviteler düzenlenerek miniklere kitap sevgisi aşılanıyor.

Kitap kurtları için ise okuma kulübü, yetişkinlere yönelik rehberlik hizmeti sunuluyor.

Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi Kütüphanesi

Beykoz Belediyesi tarafından dinamik tasarımı, sanat ve eğitim atölyeleriyle hizmete açılan Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde kurulan Kemalettin Tuğcu Halk Kütüphanesi de ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İl Kültür Müdürlüğü tarafından işletilen, 10 bin kitabın ve 70 kişilik okuma salonunun bulunduğu kütüphane hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında kitap dostlarını bekliyor.

Kavacık Millet Kıraathanesi

Beykoz’un ilk millet kıraathanesi olarak yapımına başlanan Kavacık Millet Kıraathanesi, 143 kişi kapasiteli çalışma salonu, 25 bin kitaplık kütüphanesi ile çeşitli türdeki süreli yayınlarıyla yakında kapılarını açacak.

Kitapseverlerin, araştırmacı ve öğrencilerin uğrak noktası olması beklenen mekân, salgın dolayısıyla haftanın 5 günü 09:00-19:00 saatleri arasında hizmet verecek. 

Gün içinde çay ve çorba ikramının yapılacağı kıraathaneye üye olanlar ücretsiz internet hizmetinden faydalanabilecek.  

Bir birinden nitelikli yayınların bulunduğu mekândan ödünç kitap alış verişi yapılabilecek. Kavacık Millet Kıraathanesi pandemi sonrasında 7/24 hizmet verecek.

Çavuşbaşı BEYSEM Kütüphanesi

Çavuşbaşı’nda son hazırlıkları yapılan Beykoz Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (BEYSEM) içinde kurulan kütüphane de yakında kapılarını açacak.

Beykoz’daki tüm kütüphaneler gibi açık raf sistemiyle farklı okuyucu kitlelerine hizmet vermeyi hedefleyen mekânda, 6 bin kitap, çalışma salonu ve farklı süreli yayın türleriyle ilçe sakinlerine kitaplar buluşturacak.

Beykoz Kitaplığı Kitap Dostlarını Bekliyor

Beykoz’un zengin tarihine ve kültürüne dair 45 seçkin eserden kurulan “Beykoz Kitaplığı” yeni açılan kütüphanelerde kitapseverleri bekliyor.  

Beykoz Belediyesi’nin ilçenin birikimini kayıt altına almak ve gelecek nesillere ulaştırmak üzere kurduğu kitaplıkta ilçenin geçmişine ve mevcut potansiyeline ışık tutan arşiv niteliğinde yayınlar yer alıyor.

Akademi, çevre-yaşam, sempozyum, çalıştay, hatıra ve müzik olmak üzere farklı türlerdeki kitaplardan oluşan Beykoz Kitaplığı’nda yer alan eserlerden 13 tanesi son 2 yılda kültür yayınlarına kazandırıldı.