Amerika Birleşik Devletleri'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, yemin töreninin ardından Beyaz Saray'da Oval Ofis'e geçerek Trump döneminde sıkça tartışılan politikaları geri çevirmeye yönelik kararnamelerini imzaladı.

ABD Başkanı Biden, ilk olarak federal bina ve yerleşkelerde COVID-19 nedeniyle maske takılmasını zorunlu kılan bir karara imza attı.

Paris İklim Anlaşması ve DSÖ'ye Yeniden Dahil Olundu

İklim değişikliğiyle mücadeleyi öncelikleri arasına alan Biden, küresel ısınmayı inkar eden Trump'ın çekildiği Paris İklim Anlaşması'na yeniden dahil olmaya yönelik başkanlık kararnamesini imzaladı.

Ayrıca Biden, Trump'ın COVID-19 salgınından sonra ayrıldığı Dünya Sağlık Örgütü'ne geri dönülmesine yönelik de bir kararnameyi imzaladı.

Müslüman Ülkelere Seyahat Yasağı Kalktı

Biden, Donald Trump'ın göreve başladıktan yaklaşık 1 hafta sonra imzaladığı kararname ile başlattığı bazı Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağını da kaldırdığını duyurdu.

Ayrıca, en tartışmalı kararlarından biri olan Meksika sınırına örülen duvara sağlanan fonların kesilmesine yönelik de bir kararname imzaladı.

Petrol Boru Hattı Projesi İptal Edildi

Obama döneminde 7 yıl değerlendirdikten sonra çevresel nedenlerle Kasım 2015'te reddedilen ancak Donald Trump'ın onayladığı Keystone XL petrol boru hattı projesi de iptal edildi.

Öte yandan Biden, Beyaz Saray'daki ilk gününde toplamda 17 ayrı kararnameye imza atmış oldu.