Çamlık ve Sülüntepe bölgelerinden havaalanı yoluna alternatif ulaşım sağlayacak olan Çamlık-Kurtköy Alternatif Yolu’nda sona geliniyor.Havaların ısınmasıyla hızlandırılan çalışmalarda ekipler 1, 2 ve 3. etabı tamamladı.Bunun yanı sıra 2,5 km’lik yolun son bölümü olan 4. etabı da bitirilmek üzere.Kurtköy Mahallesi’nde derenin her iki yanına inşa edilen 6’şar metre genişliğindekiyolun biten etaplarını sürücüler kullanmaya başladı. Yol sayesinde mahalleler arasındaki geçişlerin kolaylaşması sürücülere zaman ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Velibaba’dan Tuzla’ya kesintisiz ulaşım

Bir diğer yol açma çalışmasının devam ettiği Velibaba-Ahmet Yesevi-Tuzla Alternatif Bağlantı Yolu’nda ise 4. etap tamamlanmak üzere. Daha önce Velibaba 1. ve Ahmet Yesevi 9. Etabı tamamlayan ekipler, 4. etapta ise son aşama olan asfalt serimine başladı. Aynı zamanda Yayalar 2. Etap ile Güllübağlar 3. Etap’ta çalışan belediye ekipleri havaların ısınmasıyla çalışmaları hızlandırdı.

Hangi mahallelerden geçiyor?

Velibaba-Ahmet Yesevi-Tuzla Alternatif Bağlantı Yolu tamamen bittiğinde Velibaba’dan hareket eden bir sürücü, kesintisiz bir şekilde Ahmet Yesevi Mahallesi’ne gidebilecek. Yol, sırasıyla Velibaba, Ertuğrulgazi, Yayalar, Sülüntepe, Şeyhli, Güllübağlar, Ramazanoğlu, Sanayi, Kavakpınar, Orhangazi, Fatih ve Ahmet Yesevi Mahallelerini birbirine bağlayacak.