17-18 Kasım 2020 tarihlerinde Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’na (OECD) bağlı Kamu Sektöründe İnovasyon Gözlemevi (OPSI) inisiyatifi ile “Şok Sonrası Yönetim” etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler dâhilinde Argüden Yönetişim Akademisi, Sultanbeyli Belediyesi ve Maltepe Belediyesinin iş birliği ve Marmara Belediyeler Birliği’nin desteğiyle “Dayanıklı Kentler için Bütüncül Sosyal Hizmet Yönetişim Modeli” panelle tanıtıldı.

Online olarak düzenlenen panelde Sultanbeyli ve Maltepe Belediyeleri adına Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Salih Kara açılış konuşmaları yaptı.

Gerçekleştirilen panelde Sultanbeyli Belediyesi tarafından yürütülen ‘’Sultanbeyli İlçesi Covid-19 Kentsel Dayanıklılık Araştırması’’nın sonuçları açıklandı.  Sultanbeyli ve Maltepe Belediyelerinin Strateji Geliştirme Müdürleri ve Argüden Yönetişim Akademisi uzmanları,  belediyelerin salgın dönemlerinde mevcut kaynaklarını en etkin şekilde kullanmalarına katkı yapmak amacıyla geliştirilen “Dayanıklı Kentler için Bütüncül Sosyal Hizmet Yönetişim Modeli” hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Panelde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, virüsün ortaya çıktığı andan itibaren belediye olarak ilçe genelinde aktif çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Covid-19 dünyada ortaya çıktığı andan itibaren insanları sosyolojik, psikolojik ve ekonomik açıdan etkiledi. Tüm insanları etkileyen bu salgının vatandaşlarla daima yakın ilişkide olan belediyeleri de etkilemesi kaçınılmaz oldu. Biz Sultanbeyli Belediyesi olarak salgınla alakalı hızlıca planlamalar yaptık. Öncelikle vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını gidermeye yönelik faaliyetler yürüttük. Bu kapsamda çağrı merkezlerimiz kesintisiz çalışarak vatandaşlarımızın taleplerini aldı ve ihtiyaçlar hızlıca giderildi. İlçe genelinde düzenli olarak dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdik. İş ve pazar yerlerinde denetimler yaptık. Vatandaşlarımıza sıcak yemek ve hijyen paketi temin ettik. Sağlık kuruluşlarımıza ambulans desteği sağladık. Sosyal medya üzerinden yaptığımız çalışmalar ve billboardlarla vatandaşlarımıza virüse yönelik uyarılarda bulunduk. Eğitim ve kültür alanındaki faaliyetlerimizi online olarak devam ettirdik.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında ilçede gerçekleştirdikleri saha araştırmalarından elde edilen veriler doğrultusunda stratejik planlarını güncellediklerini belirten Başkan Keskin, “Salgının ortaya çıktığı andan itibaren Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzle ilçe genelinde bir saha araştırması yürüttük. Elde edilen veriler doğrultusunda planlarımızı güncelledik. Kriz durumunda ihtiyaç halinde personellerimizin farklı görevlerde yer almasına yönelik olarak planlamalar yaptık. Ekonomide etkisini fazlaca hissettiğimiz pandemi sürecinde ekibimizle yürüttüğümüz verimli çalışmalar sonucu dengeli bir bütçe yönetimi gerçekleştirdik. Katılımcılık vizyonuyla hareket ederek, başta İlçe Kaymakamlığımız olmak üzere STK’larla koordineli çalışmalarımızı sürdürdük. Belediye olarak kriz durumunda nasıl bir yol izleyeceğimize dair hazırlıklarımızı tamamladık.” diyerek paneldeki tüm katılımcılara teşekkür etti.