İstanbul Valiliğince, mega kentte koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ve alınan tedbirler devam ediyor. Bu kapsamda ilçe kaymakamlıkların kurduğu salgın denetim merkezi ekiplerince gelen ihbarlar değerlendiriliyor.

İldeki bütün paydaşların katılımıyla oluşturulan Pandemi ve Filyasyon Takip kurallarının tavsiyeleri doğrultusunda Hıfzıssıhha Kurulunca sürecin yakından takip edildiği kentte 1 Ocak ile 23 Nisan tarihleri arasında toplamda 7 milyon 499 bin 544 koronavirüs denetimi gerçekleştirildi.

1 Ocak’tan bu yana 39 ilçede yapılan 66 bin 453 ihbardan 65 bin 809 ihbar değerlendirilerek sonuçlandırıldı. Belirtilen tarihler aralığında en çok ihbar alınan ilçe Esenyurt, en az ihbar alınan ilçe ise Adalar oldu.

BAĞCILAR TÜM İHBARLARI DEĞERLENDİREREK SONUÇLANDIRDI

Resen yapılan denetimlerde belli periyotlarda ile TEMATİK (risk gurubuna göre belirlenmiş vafeler kahveler berber güzellik salonlar vs. gibi) sürekli yapılan işletme ve esnaf ayırmaksızın DİNAMİK denetimler ise ilçe kaymakamları ve belediye başkanları nezaretinde salgın boyunca aksatılmadan devam ediyor. Bu denetimler sonucu  gelen 66 bin 453 adet ihbarların yanında tematik ve dinamik denetimlerin İstanbul'da toplam sayısı 7 milyon 499 bin 544 oldu. 

Denetimler gece ve gündüz, Cumartesi ve Pazar haftanın 7 günü ve günün 24 saati aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Öte yandan yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen vatandaşlar ve işyerleri hakkında tutanak tutularak adli ve idari işlem uygulandı.