Dr.Sebahattin ATAOĞLU A.Adayı

Dr.Sebahattin ATAOĞLU Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığına müracaatını gerçekleştirdi.

Dr. Sebahattin Ataoğlu Kimdir?

-1967 Erzurum doğumlu Evli ve 4 çocuk babasıdır. İstanbul, Sarıyer’de ikamet etmektedir.
- Erzurum İmam Hatip Lisesi mezunudur.
-1993 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.
-Ayrıca 2010 yılında 2.Üniversite olarak İktisat Fakültesini bitirdi.
29 yıllık doktorluk hayatımda yaklaşık 26 yıl yöneticilik yaptı.(Başhekim Yardımcılığı, Başhekim V.)
2014-2022 yılları arasında İstanbul M.S. Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 8 yıl Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı.
Halen Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Poliklinikler Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.
Sağlık Bakanlığının düzenlediği üst düzey yönetici eğitimleri ve proje yönetici eğitimlerinden geçti.
Ak Parti Hükümetinin başarıyla uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Projesinin Uygulamalarında aktif görev aldı. Örneğin SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri sırasında kıymet komisyonlarında görev aldım. iletişim, sağlıkta performans ve kalite gibi birçok konuda çok sayıda eğitim ve seminerler düzenledi.

-1998 yılında Tabip Asteğmen olarak Hakkari’de askerlik yaparken çok sayıda başarı aldı.
-ERZİMDER (Erzurum İmam Hatipliler Derneği-İstanbul Şubesi) Başkanlığını 6 yıldan beri yürütmektedir. ÖNDER başkanlar kurulunda da görev yapmakta. İstanbul Erzurumlular Derneği, Erbirder yönetim kurulunda görev yapmakta.
Diğer STK’ lardan; İnsan Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, BESADER, ADIM grubu, KARVAK’ta üye olarak faaliyetlerine katılmaktadır.
-7 Haziran 2015’te Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.


HEDEFLERİNİ ŞÖYLE ANLATTI
-Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla;
Ülkemizin sürdürülebilirlik ilkesiyle kendi kendine yeterli olma odağında güçlenmesi, bilimin geliştirilmesi, yurtta barış, tam bağımsızlık, sanayiden tarıma üretimin artırılması, verimlilik, metavers ve blok zincir dijital teknolojinin her alanda üst seviyeye çıkarılması, kültürel ve sosyal değerlerimizin zenginleştirilerek sonraki nesillere aktarımı, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gücünün küresel düzeyde yükselişi, iletişim ve bilgi teknolojileri inovasyonu rotasının belirlenmesi, vatandaşa şefkatli, ülkemizin huzurlu bir şekilde istikrarla kalkınması için ekip ruhuyla Ak Parti bünyesinde tüm gücümle çalışacağım.


SAĞLIKLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM;
-1.Basamak sağlık hizmetlerinde Aile Hekimliği Sistemini güçlendirerek koruyucu sağlık hizmetlerine (Genel sağlık eğitimi, Bağışıklama, spor, sağlıklı beslenme, gebe- bebek-çocuk sağlığı, yaşlı sağlığı) ağırlık verip Hastanelerdeki gereksiz yığılmayı ve mali yönden israfı azaltmak.
-Uyuşturucuyla mücadele, kadına şiddeti önleme, evde sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, ülkemizde tıbbi cihaz ve ilaç üretiminin teşvik edilmesi, Şehir Hastaneleri Projelerinin devam etmesi özellikle halkımızın çok ihtiyaç duyduğu El Cerrahisi, Omurga cerrahisi ve Kardiyovasküler cerrahi, yeni doğan yoğun bakım gibi alanlarda güçlendirilmiş bölümler kurulması çok faydalı olacaktır.
-Hastanelerdeki randevu sisteminin akıllı otomasyon programlarıyla düzenlenmesi, sağlık çalışanlarının, hekimlerin özlük haklarında yapılacak iyileştirmeyle yurt dışına beyin göçünün derhal önlenmesi, Sözleşmeli Sağlık Yöneticiliği sistemine son verilerek liyakat esasına uyulması gerektiğini düşünüyorum.
14 ​mayıs 2023’de yapılacak seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.