Batı Mahallesi Muhtar Adayı Nazan Uluca Çakıroğlu'nun Projeleri 

Batı Mahallesi Muhtar Adayı Nazan Uluca Çakıroğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Pendik’te faaliyet yürüten basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mevcut muhtar hakkındaki eleştirilerini, kendi projelerini ve Batı Mahallesi hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Batı Mahallesi Muhtar Adayı Nazan Uluca Çakıroğlu beraberindeki azaları Sevgi Tezel Akdemir, Zekiye Atasayan, Neslişah İğdeli, Elif Kocabıyık, Cafer Doğdaş, Oktay Özhan, Semra Karakaya ve Hiranur Çakıroğlu ile birlikte projelerini anlattılar.

“HER ŞEY YENİ BİR HİKAYE YAZMAK AMACI İLE BAŞLADI“

“El ele veriyoruz ve Batı Mahallesi için yeni bir hikaye yazıyoruz” sloganının bir nevi açılımını yapan Çakıroğlu; “İçinde yaşadığımız mahallemiz, kültür düzeyi yüksek olan, çarşısıyla, esnafıyla, kültür merkezleriyle, sivil toplum örgütleriyle, marinasıyla, hızlı tren istasyonu, İDO’su ile Pendik’in en değerli mahallesidir. Batı bu ilçenin göz bebeğidir. Geçmiş 10 yıllık periyodu değerlendirdiğimizde mahallemizin hak ettiği – layık olduğu düzeyde gelişim ve atılım yapamadığını ve hatta eskidiğini, yıprandığını söyleyebiliriz.
Biz ekip olarak vizyoner bir yaklaşımla ve ilçeyi yöneten erkanla iş birliği yaparak mahallemize güzellik katacak, yaşam kalitesini yükseltecek projeler geliştirdik. Yaklaşık 2 yıldır da bu konu üzerinde çalışıyoruz. Kendimizi hazır ve yeterli gördüğümüz için de aday oldum. Her biri bu mahallenin bir parçası olan ve her biri farklı niteliklere sahip iyi bir ekip ile sahadayız. Seçim gününe kadar çalmadık kapı bırakmayacağız. El ele verirsek, mevcut ‘durağan’ tabloyu değiştirebileceğimize ve çok daha renkli, aktivasyonu yüksek bir dönem başlatabileceğimize inanıyorum. Sadece evrak takibi yapan, PTT’nin yardımcı ofisi gibi işlev gören bir muhtevaya gönlümüz razı değil” ifadelerini kullandı.

Nazan Uluca Çakıroğlu sunumundan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ‘Niçin adaysınız?’ şeklindeki sorusuna cevap veren Çakıroğlu; “Bugüne kadar vatandaş olarak mahallemizin birçok sorunu ile yakından ilgiliydim. Belediye başkanlığı, kaymakamlık, emniyet, zabıta birimleri ile olumlu diyaloglarım sonucunda bu sorunların bazılarına çözümler de ürettik. Ama muhtarlık yetkisini taşımam halinde ekibimle birlikte çok daha yaptırımcı ve üretken olabileceğimiz bir gerçek. Çevremin de teşviki ile bu amaca yönelik olarak adaylığımı koydum. Yani her şey yeni bir hikaye yazmak amacı ile başladı” dedi.

Basın mensupları ile Muhtar Adayı Nazan Uluca Çakıroğlu arasındaki soru cevap ve sohbet faslına zaman zaman toplantıda yer alan azalarda görüş ve düşüncelerini aktararak katıldılar.

Son derece keyifli ve verimli geçen buluşmada Muhtar Adayı Nazan Uluca Çakıroğlu’nun yapmak istediği ve basın mensuplarına aktardığı başlıklardan bazılar şu şekildeydi:

BİRLİKTE MAHALLEMİZ İÇİN YAPACAĞIMIZ BAŞLICA YENİLİKLER

Muhtarlığımızda bulunan odalardan birinde, haftanın iki günü ihtiyaç sahibi çocuklarımıza özel ders imkânı sunacağız.

Muhtarlığımızda bulunan odalardan birinde, haftanın bir günü ev hanımlarımıza Özel Halk Eğitim’de görev yapmış öğretmenler eşliğinde atölyeler düzenleyeceğiz.

Mahallemizde bulunan her bir cadde için kolaylıkla ulaşabileceğiniz temsilcilerimiz olacaktır. Her bir cadde için WhatsApp grubu kurup, resmi evraklarınızın vakit kaybetmeden size ulaşmasını sağlayacağız.

Sokak hayvanlarımız için mama kumbarası çalışmalarımız özel firmalar ve belediyemizle bağlantılı olarak devam etmektedir. KÖPEK PARK Projemizinde hızlı bir şekilde görüşmeleri devam etmektedir.

Yerel ve Büyükşehir belediyemizin düzenlediği kültürel gezilere katılım sağlamak ve bunun yanında kendi bünyemizde de ücretsiz geziler yapmayı planlıyoruz.

Yine sizlerle birlikte belirlediğimiz tarih ve saatlerde kitap okuma kulübü oluşturmak istiyoruz.

Muhtarlık girişinde sizleri sıcak bir ortamın karşılamasını istiyorum. Koyu renklerinden arındırıp ferah ve canlı renkler eşliğinde huzurlu bir ortama giriş yapmanızı istiyorum.

Yukarıdaki vaatlerimiz haricinde kuracağımız WhatsApp ve sosyal medya gruplarından arz ve taleplerinizi bizzat dile getirdiğinizde, ekibimiz tarafından çözümü için elimizden geleni yapacağız.

Ben ve ekibim,

Sizlerle beraber daha güçlü olacağımıza inanıyoruz. Bizi bu yolda desteklemeniz çok kıymetli. Yapamayacağımız işleri vaat etmek istemem ama yapmak istediğimiz çok işler var.

O yüzden BATI MAHALLESİ İÇİN YENİ BİR HİKAYE’yi sizlerle beraber yazmak istiyoruz.”

NAZAN ULUCA ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Batı Mahallesi Muhtar Adayı Nazan Uluca Çakıroğlu kendisini şu sözlerle ifade ediyor:

“Merhaba Değerli Batı Mahallesi Sakinleri,
Ben Nazan Uluca Çakıroğlu. Öncelikle sizleri selamlıyorum.
1976 yılında Pendik’te doğdum, aslen Bayburtluyum. Hayatımı, öğrenimimi ve çalışma kariyerimi bu güzel mahallemizde geçirdim.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde öğrenci olmanın yanı sıra, çalışma hayatımda Yapı Kredi Bankası, Eczacıbaşı Vitra ve Anadolu Holding İçecek Grubu gibi önemli kurumlarda deneyim kazandım. Bu süreçte, sadece profesyonel anlamda değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de aktif bir şekilde yer aldım.

Dört çocuk annesi olarak, hem aileme hem de toplumuma değer katmak adına sürekli bir çaba içinde oldum. Ev hanımı olduğum bu dönemde, Pendik Güven Spor Kız Takımı Başkanlığını yapmaktayım.

Sizlerin destekleriyle birlikte, mahallemizi daha iyi bir konuma getirmek, gençlerimiz, öğrencilerimiz, büyüklerimiz, çevremiz ve sokak hayvanlarımız için daha fazla katkı sağlamak istiyorum. Ekibimle birlikte yürüttüğümüz çalışmaları, sizlerin güçlü desteğiyle bir adım daha ileri taşımak ve bunu devlet kurumlarının da katkılarıyla resmileştirmek için buradayım.

Bu güzel mahallemizde, sizinle birlikte hareket eden birer vatandaş olarak, mahallemize daha fazla değer katmak için çaba gösteriyoruz.

Sizleri, bu heyecan dolu yolda bize katılmaya ve birlikte daha aydınlık bir gelecek inşa etmeye davet ediyoruz.
Saygılarımla”

İLETİŞİM:

Instagram: nazan.cakiroglu
Facebook: Nazan Çakıroğlu
Telefon: 0532 062 17 84