Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli, devlet korumasından yararlanan genç ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınından oluşan toplam 3 bin 603 kişinin atama kurası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Atama Töreni'nde konuşarak pandemi döneminin aşı ve hizmet verme gücünü değerlendirdi.

"Gelişmiş ülkeler aşı sıkıntısı yaşarken biz aşılarımızı almaya başladık"

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde şu anda aşı sıkıntısı var biz ise aşı konusunda attığımız adımlarla süratle aşılarımızı almaya başladık. İlk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek ve süratle de aşılamayı başlattık şu anda da devam ediyor. Bu süreci diğer ülkelerin aksine biz en az sıkıntıyla geride bırakmayı başardık. 

"Güçlü altyapımızla salgın döneminde ülkemizin ayakta kalmasını sağladık"

Türkiye'nin sahip olduğu hizmet altyapısının gücü kriz dönemlerinde çok daha ortaya çıkıyor. Salgın döneminde sosyal destek sistemimizin kapsayıcılığını da test ettik. 1 yıla yaklaşan salgın döneminde yüreklerimizi yakacak bir sağlık krizi yaşamadık. 46 milyar lirayı geçen sosyal koruma kalkanı ödemelerimiz ve geniş alanda verdiğimiz desteklerle ülkemizin ayakta kalmasını sağladık.