ERKON ALATEPE BAŞKANLIĞINDA BİRLEŞTİ


Erzurum Konfederasyonu (ERKON) 2. Olağan Genel Kurul toplantısı büyük bir katılımla Kağıthane Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi.


Divan Başkanlığını Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt’un yönettiği toplantıda, ERKON Kurucu Genel Başkanı Ali Murat Alatepe seçime tek aday tek listeyle katılarak tüm delegelerin oyunu alıp yeniden Genel Başkan seçildi.   

Mustafa Macit olgun tavrı takdir topladı
ERKON Erzurum Konfederasyonu’nun oluşumunun – projesinin ilk fikir babası olup dernek federasyonlarıyla özverili bir çalışma yürüterek hayata geçirilmesinde büyük pay sahibi olan Mustafa Macit’in sergilediği olgunluk tavrı herkesten takdir topladı.


Mustafa Macit, Erzurumlular adına çok önemli sayılan ve çatı kuruluş olan ERKON’un yaklaşık üç senedir sürdürdüğü Genel Başkanlığı döneminde sağlam bir kurumsal altyapıya kavuşturmanın verdiği rahatlıkla görevi Alatepe’ye devretti.

Macit, ERKON yönetiminin bundan sonraki süreçte de üç husustaki hassasiyetine azami özen gösterilmesini talep etti. Macit konuşmasında; “Bizler ERKON Yönetimi olarak bugüne kadar bizim için kırmızı çizgi sayılabilecek üç konuya çok hassasiyet göstererek yol aldık. Yeni yönetiminde bu hassasiyetlere riayet etmelerini talep ediyorum.

Birincisi Siyaseten tarafsızlık; yani siyaset üstü bir tavır sergiledik, tüm siyasilere partilere eşit mesafede durduk.

İkincisi Ekonomik Bağımsızlık; ekonomik anlamda hiçbir kuruma – kişiye bağlı kalmadan faaliyetlerimizi sürdürdük.

Üçüncüsü de Kurumsal yapının korunması;ERKON kurumsal çalışma planlamasını çok iyi yapabilen, sistematik sağlam bir altyapıya sahiptir. Yıllık çalışma planlarının önceden belirlenmesi, toplantı tutanaklarının not alınması ve akabinde mutlaka uygulanması gibi işleyişin mutlaka devam etmesi gerekir” dedi.

Genel olarak Mustafa Macit döneminde bugüne kadar yaklaşık 2 milyon liranın üzerinde bir bütçe yönetilmiş, genel merkez binasına kavuşmuş, binanın tefrişatı, ofis malzemeleri gibi tüm ihtiyaçları temin edilmiş, binanın bir yıllık kirası Mart 2023 tarihine kadar ödenmiş, hiçbir kuruma veya kimseye borcu olmadığı ve kasasında 170 bin tl nakit mevcut olduğu belirtildi…  


Delegelerin tamamının oyunu aldı
Delegelerin tamamının oyunu alarak ERKON’a yeniden Genel Başkan olarak seçilen Alatepe, Türkiye’nin dört bir yanındaki Erzurum Federasyonlarını ERKON çatısı altında toplama sözü verdi.

Başkan Alatepe; “ Benim en büyük projem Türkiye’deki bütün Erzurumluları ERKON çatısı altında toplamak. Türkiye’nin dört bir yanına, nerede bir Erzurum Federasyonu varsa hepsine çağrı gönderildi. İnşallah nerede bir Erzurumlu varsa, ERKON Çatısı altında bütünleşeceğiz” dedi.


Ali Murat Alatepe, kimdir?

1966 Erzurum merkez doğumlu. İktisat fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü ve İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur.

Aynı zamanda İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamlamıştır.

Değerleme ve Yatırım Uzmanı, işletmecidir. 2004 yılından beri AK PARTİ’de siyaset yapmakla birlikte partinin çeşitli kademelerinde Birim Başkanı, 2006-2016 arası seçim ve referandumlarda SKM Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

 2 dönemdir Meclis Üyesi ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini yürüttü.

 İBB Halkla ilişkiler Komisyonu Başkan Vekilliği, Kızılay ve İlim Yayma Cemiyeti kurucu Başkan Yardımcısıdır.

 11 yıldır Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesidir.

 10 yıldır Spor Kulübü Başkanı olarak görev aldı.

Aynı zamanda Federasyon ve Vakıflarda kurucu ve yönetici olarak bulunmuştur. İngilizce bilmektedir.

Esenyurt Belediye Meclisinde 20/12/2017 tarihinde yapılan 32 kabul oyu ile Esenyurt Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Evli, üniversite öğrencisi iki erkek ve bir kız evlat babasıdır.