Genel Başkan Mustafa MACİT, Genel Başkan Yardımcıları, İcra Kurulu Üyeleri ve  Federasyon Başkanlarının katıldığı "Basın Toplantısı"na Genel Başkan Mustafa MACİT, Erzurum Konfederadyonunun neden ve niçin kurulduğunu ve bu güne kadar olan süreci anlatarak, Erzurum`a hizmet için kurulmuş olan Erzurum Konfederasyonu (ERKON)' nun, Kadimşehir Erzurum tarihinde ilk olarak kurulan Konfederasyon olduğunu, Erzurum`un ve Erzurumluların var olan potansiyelini değerlendirerek maddi ve manevi alanlarda güçlü, sosyal ve kültürel meselelerde bilinçli, maddi olarak müreffeh, genel manada güvenli, huzurlu ve mutlu olmasını temel hedef olarak gördüklerini ve bunun için çalıştıklarını ifade ederek toplantıyı başlattı.

Konfederasyon hakkında genel bilgi veren Genel Başkan MACİT, İstanbul’daki Esenyurt Erzurum Dernekleri Federasyonu, Erzurum Aşkale Dernekler Federasyonu ve Avrupa Yakası Erzurum Dernekler Federasyonu ile 2018 yılında kuruluşu gerçekleştirdiklerini,  hedeflerinin başta İstanbul olmak üzere Türkiye'deki tüm Federasyonlarla bu çatı altında bir araya gelerek kurumsal, güçlü ve etlili Erzurumu ve Erzurumluları her alanda en güzel şekilde temsil eden bir "Sivil Toplum" oluşturmayı hedefledikletini açıkladı.

ERKON’UN BAŞARISI BİRLİK VE BERABERLİK!

Genel Başkan Mustafa MACİT, Kadim şehir Erzurum’a ve Erzurumlulara hizmet etmek amacıyla kurdukları Erzurum Konfederasyonu “ERKON” tarafından, Erzurum’un sahip olduğu değerleri ve geleneksel kültürü olan el sanatları, yemek, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla "İstanbul Erzurum Tanıtım Günleri” geçen yıl düzenlediklerini Erzurum Tanıtım Günlerine 1 milyondan fazla ziyaretçi geldiğini, beğenilen, taktir edilen ve Erzurum’a yakışan bir programı gerçekleştirdiklerini temel hedeflerinin; Sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomi alanlarında, öncülük, girişim, destek, lobi faaliyeti gibi çok yönlü çalışmalarla sorumluluklarını yerine getirerek Erzurum ve Erzurumluları en  iyi şekilde temsil etmek olduğunu Erzurum’un tarihi misyonuna Kadim şehir karakterine uygun hizmetleri yapmak olduğunu açıkladı.

"2020 Çalışma Programındaki farklı projelerden örnekler vererek Korona Virüsten dolayı bu programları iptal etmek zorunda kaldıklarını, alt yapısı hazır olan bu proje ve programları şartlar normale döndüğünde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Erzurum Konfederasyonunun, klasik bir STK anlatışıyla değil kurumsal bir konsept ve anlayışla çalıştığını, istişare esaslı, kişilerin değil kurumun öne çıktığı, yapılan bütün çalışmaların yıllık ÇALIŞMA PROGRAMINA göre icra edildiğini, yazılı konsept ve çalışma kriterlerinden ödün verilmeden yapılan toplantı ve çalışmaların kayıt altına alındığını açıklayan Genel Başkan Mustafa MACİT, günümüzde ve dünya STK standartlarını uygun ve bu ölçekte hizmet veren bir STK olmayı hedeflediklerini bunun içinde hiç bir ödün vermeden çalıştıklarını söyledi.

6 FEDERASYON İLE HİZMETE DEVAM

ERKON'un 5 ana kuruldan oluştuğunu açıklayan Genel Başkan Mustafa MACİT,  Kurumsal yapıdan; Yönetim Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu, Danışma Kurulu, Kadın Kollara ve Gençlik Kolları oluşan ERKON hakkında sinevizyonla sunum yaparak, oluşturulan bu kurulların görev tanımları, kurul şemalarını, çalışma prensiplerini ve konseptleri hakkında detaylı bilgi verdi.

3 Federasyonla yürüttükleri hizmetlere yeni katılan 3 Federasyonla birlikte artık 6 olduğu açıklanırken, yeni katılan Federasyonlarla ilgili şunlara değindi;

Erzurum Narman Dernekler Federasyonu (NARFED),  Erzurum Oltu Dernekler Federasyonu (OLFED) ve İstanbul Anadolu Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonunun katılmasıyla artık hizmetleri 6 Federasyonla sürdüreceklerini açıklayan Genel Başkan MACİT,  İstanbuldaki ve İstanbul dışındaki ilerdeki Erzurum Federasyonlarıyla da görüşmelerinin devam ettiklerini bildirdi. Federasyon olarak hedeflerinin diğer Federasyonlarında ERKON çatısı altında bütünleşerek birlikte daha güçlü bir şekilde hizmet etmek olduğunu belirtirken, bir ve beraber tek vücut halinde Erzurumlar için çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Yeni katılan Federasyon Başkan ve yetkili temsilcilerine söz hakkı vererek açıklama yapmalarını istedi.

Erzurum Narman Dernekler Federasyonu (NARFED) Başkanı Hamit Aldır, Erzurum Oltu Dernekler  Federasyonu (OLFED) Genel Sekreteri Fatih Hiçdurmaz ve  İstanbul Anadolu Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Kenan Albayrak söz alarak, ERKON'a katılmak ve bu çatı altında olmaktan onur duyduklarını, Erzurum'a hizmet, birlik ve beraberliğin sağlanmadı için her daim ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Genel Başkan Mustafa Macit, bu duyarlılıkları ve çatı örgütüne güç kattıkları için teşekkür ederek ERKON ailesine hoş geldiklerine dair dileklerde bulundu. ERKON'un çalışma anlayışında kurumsal prensiplerinin uygulandığını ister başkan olsun isterse farklı bir görevde olsun fark etmediğini ifade ederek, kişisel menfaatler, siyasi emellere ERKON'un basamak olarak kullanılmayacağının altını çizerek, bu yapının samimi ve çıkar gütmeden hizmet yapanların buluştuğu bir Konfederasyon olduğunu açıklandı.

GENEL BAŞKAN MACİT, “BASIN ERKON’UN CAN DAMARI”

ERKON olarak basına her zaman önem verdiklerini dile getiren Başkan Macit, seslerini ve çalışmalarını duyurma noktasında Erzurumlu basın mensuplarıyla sürekli olarak istişarede bulunmaktan onur duyduklarını belirtirken, fikir alışverişi için düzenli olarak bir araya geleceklerini bildirdi.

 Bu sebeple basın mensuplarının programda sordukları sorulara Genel Başkan Mustafa Macit tek tek cevap verirken;  diğer çalışma arkadaşları, Genel Başkan Yardımcıları Güngör Orbak ve Osman Nuri Toraman'a, İcra Kurulu Üyesi Ali Akar'a, Serap Öztür’e vekâleten katılan Av. Haki Baran’a da programda söz hakkı verdi.

Programda ERKON’u temsilen katılan yönetim, ERKON çatısı altında hangi konumda olursa olsun Erzurum'a hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını bundan sonrada imkânları ölçüsünde, güçlerinin yettiği kadar çalışacaklarını vurguladılar.

Genel Başkan Mustafa MACİT çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim KARAPINAR beyin iş dolayısı ile Erzurum'da olduğu için toplantıya katılamadığını açıkladı.

Genel Başkan MACİT, bölge, ırk, mezhep ayrımı yapmayan, tüm siyasi partilere eşit mesafede duran, sosyal sınıf ve statü ayrımı yapmayan bir anlayışla çalıştıklarını bu prensiplere uyan her Erzurumlunun kendileriyle birlikte çalışabileceğini açıklayarak, Erzurum'un tarihi misyon, bölgesel konumu ve Anadolu’nun temel yapıtaşı ve teminatı olan, Erzurum kültürünü doğru şekilde aktarılması için Erzurum'un yetiştirdiği kendi alanlarında başarılı olan binlerce Erzurumlu gereğini yaparak hep beraber en güzel neticelerin alınacağına ERKON çatısı altında yapılacak hizmetlerin nesilden nesile devam ederek tarihe geçecektir vurgusu yaparak, basın mensuplarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantı sona erdi.