Ermenistan Ordusu Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenlerken, saldırı sonucu yıkılan iki binanın altında çok sayıda sivilin bulunduğu kaydedildi. Azerbaycan Başsavcılığı yapılan saldırılarda 13 sivilin hayatını kaybettiğini, 40 sivilin de yaralandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk olduğunu duyurmuştu.

Gence'de gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 13 sivilden 8'i bugün son yolculuğuna uğurlandı. Eskerov ailesinin saldırıda hayatını kaybeden 5 ferdi, yakınları tarafından Gence'deki 4 nolu mezarlıkta Azerbaycan bayrağına sarılı şekilde toprağa verildi.

Dağlık Karabağ yönetimine bağlı milis güçleri, Azerbaycan ordusunun Cuma akşamı Hankendi ve Şuşa kentine yönelik bombardımanını artırdığını, buna son verilmesi için böylesi bir yanıt verdiklerini açıkladı. Azerbaycan ayrıca Dağlık Karabağ'ın Cebrail bölgesinde hava saldırısı düzenlemeye çalışan bir Ermenistan Su-25 savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. 20'den fazla binanın yıkıldığını açıklayan yetkililer, daha fazla kişinin hayatını kaybetmiş olmasından endişeleniyor.