Nur Haktan’ın sunumuyla ekranlara gelen ‘Esenler’de Ramazan’ programı, her akşam birbirinden değerli konukları evlerimize misafir etmeye devam ediyor. Programın önceki akşamki konuğu Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Uluslararası Genç Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar oldu. Kur’an tilavetiyle başlayan program, Erdal Şahin konseri ile sona erdi.

ÖMER HALİSDEMİR’İN MEMLEKETİ

Niğde’nin pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtenNiğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Niğde birçok devlet adamı yetiştirdi. Çok sayıda kahraman yetiştiren Niğdemiz, 15 Temmuz’un kahramanı Ömer Halisdemir’in memleketi. Bununla da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Niğde’nin büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu söyleyen Özdemir şunları kaydetti:

“Niğde’de büyük projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projelerimizle Niğde’nin binlerce yıllık tarihini gün yüzüne çıkaracağız. Niğde’yi ziyaret gelen vatandaşlarımızı tarihi sokaklarda gezdireceğiz. Niğde, görülmeye değer bir şehir.”

TEMSİL EDEMEYEN TESİR EDEMEZ

Programa konuk olan Uluslararası Genç Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar ise Ramazan ayı boyunca konferanslar ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Kâinat ahengini bu aya göre kurgulamış. Yani bir insan gününü, haftasını, dakikasını iyi geçirdiği zaman bir seneyi de güzel bir şekilde ihya edebilecek hale geliyor. Burada imanımızın salih amele dönüşüp dönüşmediği çok önemli. Dilimizle söyleyebildiklerimizi yaşadığımızda ise gençlere örnek olabiliriz. Temsil edemeyen tesir edemez” ifadelerini kullandı.