Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7 gün 24 saat anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transfer Sistemi, 8 Ocak'ta pilot olarak uygulamaya alınmıştı.

İlk aşamada 50 lira limitli olarak başlatılan uygulama kademeli şekilde artırılarak 1000 liraya kadar yükseltildiği duyuruldu.

 

9 MİLYONLUK KULLANIM GERÇEKLEŞTİ

TCMB'den yapılan açıklamada, iç kaynaklarca geliştirilip işletilen FAST Sistemi'nin yoğun bir ilgi ile karşılandığı, kısa süre içinde FAST üzerinden 5,3 milyon kullanıcının 9 milyon anlık ödeme gerçekleştirildiği açıklandı.

Kayıtlı kullanıcı sayısının her gün arttığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün itibarıyla FAST Sisteminde işlem üst limiti 1000 TL’ye yükseltilmiştir. FAST’ın ilerleyen dönemlerde daha yüksek limitlerle ve kullanıcı deneyimini artıracak karekodlu ödeme gibi yeni katma değerli servislerle birlikte çalışması mümkün olabilecektir. Ödemeler alanındaki temel alt yapıyı güçlendirecek bu gelişmelerin, yenilikçi finansal teknolojilerin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini sağlayarak, dijital ekonomi hedefi doğrultusunda çok önemli katkılarda bulunacağı değerlendirilmektedir. Sisteme ilişkin daha detaylı bilgiye ve tanıtım içeriğine https://fast.tcmb.gov.tr adresinden erişilebilmektedir."