21 Eylül tarihi itibariyle pandemi koşulları nedeniyle kademeli olarak açılan okullarda yüz yüze eğitim  ilkokul 2, 3, 4.sınıflar ile ortaokul 8 ve lise 12. sınıfları da kapsayan bir planlama ile yeni eğitim ve öğretim yılı başlamış oldu.

Çocuklarımızın ve gençlerimiz sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için Üsküdar Belediyesi tarafından özel hazırlanan dezenfektan ile sınıf, koridor, tuvalet, öğretmen odaları gibi öğrencilerin temasta bulunabilecekleri her alan en ince detayına kadar hijyenik hale getirildi.

Törende konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Başta hükümetimiz, devletimiz olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığımız, Üsküdar Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Üsküdar Belediyesi olarak bizler, okul idaresi, öğretmenlerimiz, velilerimiz ile hep birlikte bir seferlik içerisindeyiz. Bu seferberliğin adı siz sevgili yavrularımızın sağlıklı bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri adına en üst düzeyde gayret göstermek olup bu güzel çocuklarımızı yarınlara hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından yetkililer okulu gezerek incelemelerde bulundu. Sınıfları dolaşan Başkan Hilmi Türkmen miniklere hediye vererek yeni öğretim yılı için başarılar diledi.