İBB'nin Pislikleri Kokmaya Başladı..

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanında kalan Pendik Balıkçılar Çarşısı kelimenin tam anlamıyla içler acısı bir durumda.

Buradaki esnaflar çarşının özellikle ihmal edildiğini, Pendik’in AK Partili bir belediye olmasından dolayı, kendilerinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından cezalandırıldıklarını ifade ediyorlar.

Belediye yönetimi CHP’li olan Kartal Balıkçılar Çarşısı’nın çevre düzenlemesiyle birlikte son derece modern imkanlarla donatılmış olmasını ve oradaki esnaflara her türlü imkanın sağlanmış bulunmasını delil olarak gösteriyorlar.

ÇARŞI YAYALARA UZAK

Şehir merkezinden uzak bir noktada bulunan ve sahil yolu bandı üzerinde bulunan Balıkçılar Çarsısı’na ancak otomobili olan vatandaşlar gidebiliyorlar.

 Daha önceden çarşının karşısında var olan yaya geçidi Büyükşehir tarafından iptal edilmiş. Esnaflar Büyükşehirden Çarşı’nın karşısındaki güzergaha yayalar için yeniden bir üst geçit ya da kırmızı ışıklı bir yaya geçidi yapılmasını talep etmişler ama ilgilenen dahi olmamış.

Pandemi ile birlikte mevcut ekonomik şartlarda bu ayrıntı çarşı esnafının durumunu zorlaştırırken, alışveriş etmek isteyen vatandaşlar için de ‘caydırıcı’ bir unsur oluşturuyor.

Esnaflar “ yaya geçidi olmadığı için karşımızdaki camiye gitmekte bile zorlanıyoruz” şeklinde yakınıyorlar.

ASLINDA TUVALETLERE BAKINCA BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK KALMIYOR!

Pendik Balıkçılar Çarşısı’nın tuvaletleri buradaki dışlanmışlığı adeta belgeliyor. WC’ler bir insanın asla kullanamayacağı kadar rezil durumda. Çarşı esnafı “ İzin verin biz kendi paramızla bu tuvaletleri kullanılabilir hale getirelim.” deseler de izin çıkmış değil! Bu çağ dışı görüntüden vatandaşlar da fazlasıyla şikayetçi

DOĞALGAZ BAĞLANTISI YAPILMIYOR!

Esnaflar özellikle kış mevsiminde iş yerlerini sıcak tutmak ve sıcak su kullanabilmek için yine kendi imkanlarıyla doğalgaz hattını çarşıya kadar getirtmiş. Ama bağlantı için Büyükşehir Belediyesi’nin onay vermemesi üzerine bu konuda da mağduriyet yaşanıyor.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILMIYOR!

Pendik Balıkçılar Çarşısı esnafı; “ Kartal Balıkçılar Çarşısı’nda insanların ailesiyle birlikte oturabileceği bir çevre düzenlemesi yapılmış. Pendik’te ise kendi imkanlarımızla diktiğimiz fidanlar dahi Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından sökülüyor. Ailelerin dinlenmesi ve sosyal aktivitesi için hiçbir şey yapılmıyor. Bizlerle birlikte vatandaşlar da cezalandırılıyor “ şeklinde konuşuyorlar.

BÜYÜKŞEHİR DURUMDAN HABERDAR

Esnaflar durumu sözlü – yazılı defalarca Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettiklerini belirterek; “ Konu herhâlde sayın İmamoğlu’na iletilmiş değil. Biz seçimlerden önce kendisini dinlemiştik. Sayın İmamoğlu’nun o günlerdeki konuşmalarını ve bakış açısını hesap ederek; aksi taktirde duyarsız kalmaz, bu ayıba müsaade etmezdi diye düşünmek istiyoruz” diyorlar.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR!

Ne bu haberdeki amaç ne de esnafın feryat-ı figanı ‘bağcıyı dövmek’ değil! Önemli olan ve istenen, yaşanılan mağduriyetin biran önce ortadan kaldırılması

Yazılı ve görsel medyanın çeşitli alanlarında “ Biz siyasi ayrımcılık yapmıyoruz, hizmet gitmesi gereken her yere hizmet taşıyoruz” şeklide beyanları olan Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden; bu beyanlarına uygun olarak hareket etmelerini talep ediyor ve bekliyoruz…