İstanbul Valiliği ve 39 ilçe kaymakamlığına bağlı faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler ile 65 yaş ve üzeri kimsesiz vatandaşlara ulaştırmak üzere 150 bin gıda yardım kolisi hazırlandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hazırlanan gıda kolilerinin ilk teslimatını Zeytinburnu’nda Aslantaş, Fatih’te Boğa ailelerini ziyaret ederek gerçekleştirdi.

YERLİKAYA, İKİ AİLEYİ ZİYARET ETTİ

İlk olarak Aslantaş Ailesi'ne ziyarette bulunan Vali Yerlikaya’ya, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney eşlik etti. Daha sonra Yerlikaya, Fatih ilçesinde ikamet eden Boğa ailesine Fatih Kaymakamı Kaan Peker ile misafir oldu.

Vefa Sosyal Destek çalışmaları kapsamında hazırlanan yardım kolilerini ailelere bizzat kendi elleriyle ulaştıran Yerlikaya, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında başlatılan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarının İstanbul’da devam ettiğini belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

"39 ilçemizde, kaymakamlıklarımızın koordinasyonuyla Vefa İletişim Merkezlerinde görevli Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim, Müftülük, Belediye, AFAD, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarından oluşan ekiplerimiz vatandaşlarımızdan gelen çağrı ve talepleri yerine getiriyor. 22 Mart 2020 tarihinden bu yana İstanbul genelinde, toplam 1 milyon 22 bin 924 vatandaşımızın çağrısına cevap verildi. 906 bin 302 vatandaşımızın temel ihtiyaçları karşılandı. 831 bin 527 ev ziyareti gerçekleştirildi."