Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da tarımsal faaliyet yapılan alanlarda zirai don tehlikesine karşı uyarılar yapıldı. Çatalca, Sarıyer gibi noktalarda seracılık yapan üreticilerin ürünlerine yüzde 15-20 oranında don vurdu.

EN ÇOK YEŞİL SEBZELERE DON VURDU

Çatalca’da seracılık yapan bir vatandaş üzeri örtülü olmasına rağmen zirai don tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek, “Örtülü olmasına rağmen buzun etkisi gözle görülür bir şekilde hissedildi. Tamamen gitti, diyemeyiz ama ürün kaybı var ve bu tüketiciye de yansıyacak. Genellikle yeşilliklerde kayıp var. Pazı, karalahana, maydanoz, tere, dereotu, kıvırcık gibi ürünlerde don var. Son iki gündür geceleri çok buz oluyor, ısıtma şansımız olmadığı için elimizden fazla bir şey gelmedi. Bu durum tezgahlara mutlaka yansıyacaktır. Ürün kaybı demek rakamın artması demek” dedi.” açıklamasında bulundu.

“MUHAFAZA ETMEK İÇİN BEZLERLE SARDIK”

Özellikle pazar tezgahlarında yeşil sebzelerde zirai donun etkisi görülüyor. Pazarcılar ise fiyatların henüz yükselmediğini aksine ürünleri daha ucuza sattıklarına dikkat çekerken, vatandaşlar ise geçen haftaya oranla bu haftaki ürünlerin daha kötü olduğunu belirtti.