İSTANBUL’DAKİ ERZURUM'LULARIN BİRLİĞİ

Erzurum Konfederasyon, Federasyonlar, Vakıf ve Dernekleri ortak hareket etme kararı alarak iftarda bir araya geldi.

Her konuda ortak hareket etme kararı alan Anadolu Yakası Sivil Toplum kuruluşları İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı Murat Şahsuvaroğlu önderliğinde, Divan Asia Otelde bir araya gelerek yoğun katılımın olduğu iftar programı düzenledi.

Programa Ticaret Bakanı Mehmet Muş, önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma satır, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erkon Genel Başkanı Ali Murat Alatepe, Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, Erzurum federasyon, Vakıf ve Dernek Başkanları İstanbul 1. Bölge Ak Parti ve MHP Milletvekili aday adaylarıyanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Şahsuvaroğlu, Kızılelma ülküsüne koşmaya başlayacağımız bir döneme giriyoruz

İftar programında selamlama konuşmasını yapan İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı, aynı zamanda AK Parti İstanbul 1. Bölge aday adayı Murat Şahsuvaroğlu Erzurum adına önemli konulara değindi.

Çok Değerli Bakanım, Kıymetli, Erzurum ve İstanbul Milletvekillerimiz

Siyasi partilerimiz kıymetli, il ve ilçe temsilcileri, Erzurumspor Kulüp Başkanım, ESİAD, EGİAD, ERKON, Maltepe ve Kartal Vakıf Başkanlarımız, Erzurum dernek ve federasyon başkanlarımız, birlik ve beraberlik iftarımıza uzaktan yakından gelerek bizleri onurlandırdığınız için İstanbul Anadolu Yakası Erzurum vakıf ve dernekleri adına sizleri kalbi hürmetlerimle selamlıyorum.

Hoş geldiniz Sefalar getirdiniz.

Bilindiği üzere 12 Mart 1918 Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı ve biz Erzurumlular içinde Zişan-ı nişanemiz. Aynı zamanda istiklal marşımızın da kabulünün aynı güne gelmesi ise tevafuk olmasa gerek. Evliyalar Yatağı, Nene Hatunlar Otağı, Dadaşlar Diyarı, Kadim Şehir Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun bir anlamda muştusudur İstiklal Marşı.

Bizler; vakıf, federasyon, konfederasyon ve dernekler olarak 12 Mart’ı büyük bir coşku ile kutlamayı planlıyorduk. Maalesef 6 Şubat depremi, milli yas ilanı ile programımızı böyle bir iftar yemeğine tevdi ettik.

Allah Devletimize Milletimize bir daha acılar yaşatmasın

Ülkemizde böyle büyük bir afet varken elbette kutlama şenlikleri yapamazdık. Bu vesile ile depremde hayatını kaybetmiş 50.000’e yakın şehidimiz için yüce Mevla’dan rahmet niyaz ediyor, geride kalanlara ise sabırlar diliyorum.

Giden canlarımız elbette geri gelmeyecek fakat Türk insanının feraseti, hemen organize olması, devleti ile beraber yaraları sarması 7’den 70’e herkesin bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için çabalaması, ülkemizin ne kadar büyük ve güçlü olduğunun adeta bir tezahürüdür. Yıllardır sistematik bir şekilde ekonomimizin yıpratılmak istenmesine rağmen bölgede kalıcı konut temellerinin atıldığını görmek ise bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.

Dileriz ki yüce Mevla’m devletimize milletimize bir daha böyle acılar, felaketler yaşatmasın.

Erzurum STK ları Hatay’da 150 konteynerle Erzurum Mahallesi kuruyor

Bu minvalde biz Erzurumlu STK’lar, Hatay’da 150 konteynerlik Erzurum mahallesi yapımı kararı almış ve ilk 50 adetlik sevkiyatımızı yapmış bulunmaktayız. Diğer sevkiyatlarımızı ise önümüzdeki hafta bitirmeyi planlıyoruz. Konteyner kentimize emeği geçen, katkısı olan, bütün STK’larımıza ve hemşerilerimize canı gönülden şükranlarımızı sunarım.

Yüz yılın afetine rağmen; ülkemiz hamdolsun dimdik ayakta ve ülkemizi yöneten iktidar da söz verdiği her şeyi bütün olumsuz tezviratlara rağmen adım adım yerine getiriyor.

Türkiye yüzyılını yazacak, tarihi bir seçimin arifesindeyiz

Kıymetli hemşerilerim, değerli başkanlarım, malum-u aliniz 14 Mayıs’ta hepimizi yakından ilgilendiren ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacak, Cumhuriyetin 100. Seneyi devriyesi ile birlikte, Türkiye yüzyılını yazacak, tarihi bir seçimin arifesindeyiz. Bütün prangalarımızdan kurtulduğumuz, adeta kızıl elma ülküsüne koşmaya başlayacağımız bir döneme giriyoruz.

Hatırlatmakta fayda gördüğüm birkaç hususu tekrar etmeden geçemeyeceğim. Bildiğiniz üzere; 2013 yılında gezi olayları ile başlayan 2016 yılında darbe, 2018-2019 yılındaki ekonomik saldırılar, bunların hepsi bir hedefe, özellikle son 20 yılda elde edilen kazanımlara İHA, SİHA, TCG ANADOLU, MMU, HÜRJET, ATAK, TOGG, DOĞALGAZ KAYNAKLARI, NÜKLEER SANTRALLER VE EN ÖNEMLİSİ İMF’siz milli ekonomi kazanımlarına, yani önündeki takozlardan kurtulan ve dünya arenasında, coğrafi konumu, yetişmiş insan kaynağı, yer altı ve yerüstü zenginlikleri ile kendine yer edinen, koşarsa, bir daha durdurulumaz mazlum coğrafyaların adeta kıblesi olan büyük ve güçlü Türkiye korkusudur.

Biz Erzurumlular dün olduğu gibi bugünde 14 Mayıs seçimlerinde ülkemizin biraz önce bahsettiğim kazanımlarının yanında durarak elimizden gelen bütün gayreti samimiyetle göstereceğiz.

Erzurum’un İstanbul’daki nüfus yapısı dikkate alınmalı

Erzurum İstanbul’da nüfus yapısı ile ilk 6’ya giren önemli bir şehirdir. Salonumuzda da, Ak parti ve MHP milletvekili aday adaylarımız bulunmaktadır. Erzurum’un İstanbul’daki nüfus yapısını dikkate alınarak, 3 bölgede de Erzurumlu ve Erzurum’u layıkıyla temsil edecek, bizlerin de gönül süzgecinden geçmiş isimlerin, listelerde seçilebilecek yerlerden aday gösterilmesini, burada bütün derneklerimiz, vakıflarımız, federasyonlarımız, konfederasyonumuz adına sizlerden istirham ediyoruz. Umuyoruz ki, genel ve yerel seçimlerde Erzurum nüfusunun yoğun olduğu ilçeler de dikkate alınarak, Erzurumluların her seçimde gereğini yaptığı gibi hükümetimizin de bu seçimlerde hemşerilerimize gereken ilgi ve desteği maksimum seviyede göstereceğine olan inancımız tamdır.  

Bu duygu ve düşünceler ile sözlerime son verirken mübarek ramazan-ı şerifinizi tebrik eder, beni sabırla dinlediğiniz için de hepinize saygı ve hürmetlerimi sunarım. Kalın sağlıcakla.

Alatepe; Erzurum’luya hak ettiği değerin verilmesinin zamanı gelmiştir

Programda Federasyon, vakıf dernekler adına konuşma yapanErzurum Konfederasyonu (ERKON) Genel Başkanı Ali Murat Alatepe,Erzurumluya hak ettiği değerin verilmesinin zamanı gelmiştir. Bizler vatanını milletini bayrağını devletini hükümetini ve hükümetin başındaki devlet başkanını çok seven Erzurumlularız. Dolayısıyla bizler sivil toplum kuruluşları olarak bu iyi insanların hükümette mecliste belediyelerde bürokraside bir yerlere gelebilmelerini istiyoruz.

İstanbul’da nüfusumuz çok ama nüfuzumuz yok.

Bu seçimde, nüfusumuzun çokluğunun pek karşılık bulmadığı inancının değişeceğini ve Nüfusumuzun, Nüfuza dönüşeceğini umuyorum. Bu salonda 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için bu kutlu davaya gönül vermiş Milletvekili aday adaylarımız var. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak aday adaylarımızın arkasındayız.

Bu anlamda bu günkü kalabalığın ricası şudur, artık karşılık bulalım.  Bizim içimizden gelmiş teşkilatlarda çok kıymetli hemşerilerimiz var, sivil toplum kuruluşlarında yıllarca hizmet etmiş insanlarımız var, lütfen hak edene hakkını verin içimizdeki aday arkadaşlarımızı değerlendirin.

Erzurumlular aday listelerinde iyi yerlerde olmalılar

Erzurumlular olarak İstanbul’un her üç bölgesinde de hemşerilerimizin listelerin hak edilen yerlerinde olmalarını beklediklerini dile getirdi.

Vakıf Başkanımıza diğer aday adayı olan arkadaşlarımıza da meclis yolunda başarılar diliyorum dedi.

Mehmet Muş; Erzurum adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir ilimizdir

Gecenin onur konuğu Ticaret Bakanı Mehmet Muşkonuşmasında; “Erzurum bize çok teveccüh gösteren bir şehrimiz, bu anlamda Erzurumlulara teşekkür ediyorum, aday adayı arkadaşlarada başarılar diliyorum,Erzurum çok farklıbir ilimiz. Oradan yetişen çok üst düzey bürokratlar, siyasetçilervar. Bizim dönemimizde Bakan olarak veya farklı kademelerde görev aldılar ve görev almayada devam edecekler. Bu seçimlerdede kalbinizden yüreğinizden geçen aday veya adaylarla inşallah temsil edilirsiniz. Erzurum tabiki çok önemli bir kent yok sayılacak bir kent değil. Muhakkak ki 81 ilimizin hepsi birbirinden değerlidir. Fakat tarihe adını altın harflerle yazdırmış çok önemli illerimiz vardır.Erzurum’da bu illerimizin en başında gelenlerden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzurumluları en kalbi duygularımla selamlıyor aday adayı arkadaşlara da başarılar diliyorum dedi.

Programİstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve Erzurum Konfederasyonu ERKON Genel Başkanı Ali Murat Alatepe’nin Ticaret Bakanı Mehmet Muş’ a plaket takdimiyle son buldu.