İstanbul'daki Erzurum'luların Efsane Başkanı 

Dernek Başkanı olduğu günden beri Erzurumluları birleştirip güçlerine güç katıp samimi gayretleriyle çok sayıda başarılı etkinlikler yapıp gerçek dernekçiliğin örnek başkanı olan Mehdi Kaya başarılarıyla Erzurum'luların gönlünde taht kurdu.

Kaynarca Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği HERFENE Gecesine yoğun katılım sağlandı...

Katılımcılara kısa bir teşekkür konuşması yapan Dernek Başkanı Mehdi Kaya, Uzaktan yakından gelen tüm Dadaşlara teşekkür edip, önümüzdeki seçimlere katılacak tüm siyasi partiler ve adaylarına başarılar diledi.

Mevcut Başkan AK Parti adayı Ahmet Cin'in Pendikli Dadaşlardan iyi bir destek alacağına inandığını ifade etti.

Herfene Gecesi'ne Pendikli Dadaşların yanısıra; aslen Erzurumlu olan İstanbul 1.Bölge Milletvekili Yahya Çelik, AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı M. Enes Savaş, MHP Pendik İlçe Başkanı Kerim Kaya, MHP İstanbul İl Başkan Yrd Muharrem Kır, Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, Kadıköy Erzurumlular Vakıf Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, çok sayıda dernek STK Başkanları ve siyasi parti mensupları katıldı.
Erzurum sofrasından derlenmiş ikramların yapıldığı müzikli herefene programında Erzurum'un sevilen sanatçısı Taha İmre'nin Erzurum türküleriyle mest etti. 

Kaynarca Erzurumlular Dernek Başkanı Mehdi Kaya, geceye gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini ifade etti.
Başkan Kaya, Herfene gecesine, siyaset, iş, sanat ve spor camiasından önemli misafirlerin katıldığını ve Erzurumlu Hemşehrilerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, katılma nezaketi gösteren tüm davetlilere teşekkür etti.

Pendik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin,in katıldığı herefene programında kısa bir konuşma yaparak, Dadaşları selamladı. Sözlerine gecikmeden dolayı özür beyan ederek başlayan Başkan Cin, beş yıllık başkanlık döneminde Pendik'e yaptığı hizmetlerden söz ederek, yeni dönem için desteklerini istedi. Erzurumlu bir eşi olduğunun altını çizen Ahmet Cin, "Beş yılımızı geride bıraktık. Şimdi yeni işler zamanı diyerek seçim çalışmalarımızı yapıyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bu seçimde de Eniştenizi yalnız bırakmayacağınıza eminim, hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi. AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Erzurumlu Yahya Çelik te yaptığı kısa selamlama konuşmasında Dadaşlardan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin için destek isterken, Başkan Cin'den de Belediye Meclis Üyeliklerinde Erzurumluları dikkate almasını istedi. Erzurum sofrasında, Erzurum müzikleri eşliğinde, dostlar arası muhabbetler ile süren gece fotoğraf çekimleriyle son buldu.