İSTANBUL’UN EN BAŞARILI HALK EĞİTİM MERKEZİ

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek nitelikteki programa ilgi de çok yoğundu. Salon tıklım tıklım dolarken çok sayıda davetli de programı ayakta izledi.

Pendik Halk Eğitim Merkezi (PENDİK HEM) Türk Sanat Müziği Korosu ‘Yeşilçam Şarkıları’ ile 30 Kasım Akşamı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.

2023’ÜN EN GÖRKEMLİ ETKİNLİĞİ
Konsere oldukça yoğun bir ilgi vardı. Salondaki tüm koltuklar dolarken çok sayıda davetli de programı sonuna kadar ayakta takip etti. Bu kalabalık 2023 yılının kültür merkezindeki rekor kalabalığı oldu.

SUNUM: NURDAN SEZER
Konserin sunumunu Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nurdan Sezer yaptı. Sezer, koro ve solo olarak seslendirilen Yeşilçam şarkılarının hikayelerini de paylaştığı sunumuyla keyif verdi.

ŞEF: PINAR DİLEK YILMAZ
Konser tarihi olan 30 Kasım aynı zamanda Koro Şefi Pınar Dilek Yılmaz’ın da doğum günüydü. Koroyu yönetmek üzere sahneye gelen Yılmaz, koro ve saz heyetinin sürpriz doğum günü müziği ile karşılandı.
Pınar Dilek Yılmaz, gerek yönetimi gerekse sahne performansı ile davetlilerden sık sık alkış aldı. Solo olarak da iki şarkı seslendiren Yılmaz, adeta kulakların pasını sildi.

TURAN GENÇ: İSTANBUL’UN EN BAŞARILI HALK EĞİTİM MERKEZİYİZ
Akşamın ilk konuşmacısı Halk Eğitim Müdürü Turan Genç oldu. Genç, davetlilere ve protokole katılımlarından dolayı teşekkür ederken; kurumun faaliyetleri ile de kısa bir bilgi vererek, İstanbul’un en başarılı halk eğitim merkezlerinden biri olduklarının altını çizdi.

BAŞKAN AHMET CİN: TURAN GENÇ’İ TEBRİK EDİYORUM
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin konuşmasında halk eğitim merkezinin faaliyetlerini takdir ettiklerini belirterek; “Özellikle kurum müdürümüz Turan Genç’i başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

KAYMAKAM MEHMET YILDIZ: GURURLA TAKİP EDİYORUZ
Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız da konuşmasında; “Halk eğitim merkezimizin başarılı çalışmalarını keyifle ve gururla takip ediyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Cin Bey de bunun altını çizdi” sözlerine yer verdi.

Kaymakam Yıldız, kısa bir süre önce halk eğitim merkezinde göreve başlayan eşine; ‘özellikle eşimin göreve başladığı son 10 gün bu başarı daha da belirginleşti’ şeklinde bir kompliman yaparak salondan büyük alkış aldı.

PENDİK HEM KOROSU TAM NOT ALDI
Pendik Halk Eğitim Merkezi (PENDİK HEM) Türk Sanat Müziği Korosu, konsere bir buçuk ay gibi kısa bir sürede hazırlanmasına rağmen koro ve solo performanslarıyla sanatseverlerden tam not aldılar. Salonu dolduran davetliler, birbirinden güzel ve her birimizin hayatında yer etmiş nostaljik Yeşilçam şarkılarına koro üyeleri ile birlikte eşlik ettiler.

TURAN GENÇ: PAYLAŞARAK ÇOĞALTIYORUZ
Halk Eğitim Müdürü Turan Genç etkinlik sonrası basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi; " Öncelikle organizasyonumuza yoğun ilgi gösteren sanatsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Hem salonu hem de kalbimizi doldurup taşırdılar.
Tabi ki sunumu ile programın şiir gibi akmasını sağlayan Nurdan Sezer Hocamızı, Koro Şefimiz Pınar Dilek Yılmaz ve tüm koristlerimizi de bizlere tattırdıkları sanatsal ziyafetten dolayı tebrik ediyorum.
Mükemmel bir performans gösterdiler.
Pendik Halk Eğitim Merkezi olarak ikincisini düzenlediğimiz bu tür etkinlikler; bizim halkla kucaklaştığımız, güzellikleri paylaştığımız faaliyetler arasında yer alıyor.
Ve bizleri karşılıklı mutlu ediyor.
Şu noktanın da altını çizmek istiyorum; gerek Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Cin, gerek İlçe kaymakamımız Sayın Mehmet Yıldız, hep yanımızda olarak, her türlü desteği vererek başarımızda anahtar roller üstleniyorlar.
Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.
Müdürlüğümüz, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, birçok farklı branşta da eğitim hizmetleri veren bir oluşum.
Halkımıza bu vesile ile faaliyetlerimiz hakkında bilgi almaları için bir hatırlatma yapmak isterim.
Paylaşmak güzel şey ve herkesi paylaşarak çoğaltmaya; davet ediyorum.
Bizi arasınlar, birlikte başarabileceğimiz çok şey olduğunu fark edeceklerdir "