İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sahte alkol üretimi yaptığı belirlenen şüpheliler 2 ay boyunca takip edildi. Ekipler yapılan fiziki takip neticesinde sahte içkilerin İstanbul'a sevk edildiği aracı tespit etti.

Takip altına alınan TIR'a Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde operasyon düzenledi. Yapılan aramalar sonucunda araçta 100 cl'lik şişeler içerisinde toplam 10 bin litre kaçak etil alkol ele geçirilirken şoför H.M.G. isimli şüpheli de gözaltına alındı. 

İL DIŞINA KAÇIRMAYA ÇALIŞIRKEN YAKAYI ELE VERDİ

Kendilerine gelen kaçak etil alkollerin yakalandığını bilgisini alan şüpheliler, aynı gün sahte alkolleri il dışına kaçırmaya çalışırken, Kuzey Marmara Otoyolu üzerinden ikinci bir operasyon gerçekleşti. 

Bu kez kamyonette yapılan aramalarda ise şüpheliler tarafından daha önce kaçak etil alkoller kullanılarak üretilmiş ve orijinal alkolerinin şişe ve marka etiketlerinin birebir kopyalayarak  hazırlanmış  100 cl'lik şişelere bin şişe votka, bin şişe rakı, bin şişe cin olmak üzere toplam 3 bin litre sahte içki ele geçirilirken, İ.E. isimli şüpheli gözaltına alındı.

Ekiplerin gözaltına aldığı H.M.G. ve İ.E. isimli şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.