Kağıthane Belediyesi Başkan Mevlüt Öztekin yönetiminde ilçedeki ferdi spor kulüplerine nakdi destek sağladı. Taekwondo, Basketbol, Kickboks, Güreş ve Karate dallarında  Kağıthane'de faaliyetlerini sürdüren başarılı 22 ferdi spor kulübüne 259 bin 950 TL destekte bulunuldu.

Nurtepe Sosyal Tesisi'nde gerçekleşen ödül programının ev sahipliğini Başkan Mevlüt Öztekin yaparken, Kağıthane Belediyesi'ne bağlı olimpiyat vizesi alan Milli Takım sporcuları Ali Sofuoğlu ve Merve Çoban da programa katılanlar arasındaydı.

İlçedeki ferdi spor kulüplerinin başkan, antrenör ve sporcularının da hazır bulunduğu programda Başkan Öztekin; '' Kâğıthane Belediyesi olarak 2021 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanıyoruz. Sporcuhane projesi kapsamında; karate alanında Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan sporcuları Kâğıthane Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında renklerimize bağladık. Belediyemize bağlı spor okullarında ise 22 farklı branşta 20 bine yakın çocuk ve gence ücretsiz spor eğitimi verdik. 'Ok Atmayan Kalmasın' ve 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ diyerek ilçemizdeki ilkokul öğrencilerine ücretsiz yüzme ve ok atma dersleri verdik. Hasbahçe ve Nurtepe stadlarımızı, buz pistimizi yeniledik.'' dedi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilçedeki amatör futbol ve ferdi spor kulüplerini ayni ve nakdi yardımlarla desteklediklerini ifade eden Başkan Öztekin, hedeflerinin Kağıthane'nin adını ulusal ve uluslararası arenada şampiyonluklarla duyurmak olduğunu söyledi.

Spor kulüpleri adına söz alan Kağıthane Ferdi Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ömer Tüfekçi ilçede sporun yaygınlaşması için desteklerinden ötürü Başkan Öztekin'e teşekkür etti. Kağıthane Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nün kendileriyle yakından ilgilendiğini ifade etti. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak topluma faydalı bireyler olmalarında; desteklerin öneminin büyük olduğunu belirten Ömer Tüfekçi, ''Bu destekler sayesinde sporcularımız müsabakalarına motivasyonlu çıkıyor. Sporda başarı elde ederek kendinden sonraki kardeşlerine de örnek oluyorlar'' diye konuştu.

Programda ilçede yapılacak sportif yatırımlar da konuşuldu. Kulüp yöneticileri ve sporcuların talep ve önerileri değerlendirildi. Program 259 bin 950 TL'lik sembol çekin sunumu ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.