KAĞITHANE'YE TARİHİ TREN GELDİ..


Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in 'Tarihi Eserlerin İhyası' projesi kapsamında kentte geçmişin emaneti Tarihi Kağıthane Treni gelecekle buluşuyor.

 

Tarihte 'Kağıthane Treni' olarak da bilinen, 1. Dünya Savaşı döneminde kömür, Kurtuluş Savaşı döneminde de Anadolu’ya silah taşınmasında kullanılan Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, 100 yıl aradan sonra nostaljik bir trenle yeniden hayat buluyor.
Nostaljik trenin test sürüşleri tamamlandı.

Kağıthane Belediyesi, orijinali 60 kilometreyi aşan Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nın bir bölümünü Kağıthane sınırları içinde yeniden canlandırdı. Kağıthane Treni 3 kilometre uzunluğunda; Mecidiyeköy- Kağıthane- Mahmutbey ve Gayrettepe- Kağıthane- Havalimanı metro hatlarına entegreli olarak hizmet verecek.Kağıthane Treni güzergahında 4 durak olacak.

Ağustos'ta hizmet vermeye başlayacak

Trenin test sürüşünü gerçekleştiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, '' Tarihi ihya çalışmalarımız kapsamında Kağıthane Treni, Ağustos ayında halkımızın hizmetinde olacak. Silahtarağa Bilgi Üniversitesi’nden başlayan ve Kağıthane Merkez’de son bulan hat üzerinde; 2 vagon ve 2 lokomotiften oluşan nostaljik görünümlü trenimiz, tamamen yerli ve milli imkanlarla Türk mühendisler tarafından üretildi. Nostaljik görünümüne karşın çevre dostudur. Güneş enerjisiyle destekli, tamamen elektrikle çalışmaktadır. Karbon salınımı yapmamaktadır. Yeşil adım kriterlerine uygundur. Bu kültür mirasımızı 100 yıl aradan sonra yeniden gün yüzüne çıkararak, genç nesillere armağan edeceğiz. İlçemizin kültür ve tarihinin bilinmesine katkısı büyük olacaktır.''diye konuştu.

Nostaljik trenin test sürüşüne Kağıthane Belediyesi meclis üyeleri de katıldı. Başkan Öztekin trenin lokomotifine geçerek test sürüşünü bizzat yerinde inceledi.