İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi  verilerine göre yoğun ve etkili kar yağışı, yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Perşembe günü itibari ile sıcaklıkların mevsim normalleri civarına yükseleceği ön görülürken, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 18 Şubat'a kadar mevsim normalleri civarı ile 4-8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'un tamamında Cumartesi'den itibaren devam eden kar yağışları neticesinde kar kalınlığı bazı bölgelerde 45 santimetreye kadar çıktı. AKOM verilerine göre kar kalınlığı sahil bölgelerinde (Şişli, Esenler, Sarıyer, Kâğıthane) 15-20 cm, iç kesimlerde (Başakşehir, Sultanbeyli, Eyüp, Ümraniye) 20-30 cm, yüksek ve kırsal kesimlerde (Hadımköy, Tuzla, Çamlıca, Çekmeköy, Silivri, Beykoz) 30-45 cm aralığında ölçüldü.A

Aralarında, İBB İtfaiyesi, Yol Bakım, İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, Zabıta. İGDAŞ, Beyaz Masa, Park Bahçe'nin ve paydaşlarında bulunduğu toplam 27 birim AKOM'dan gelişmeleri yakından takip ederken, 517 ağaç ve direk devrilmesi, 13 çatı çökmesi ihbarına müdahale edildi.