Bağcılar Karacaoğlan İlkokulu, kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Online 4. Geleneksel Karacaoğlan Türkü Söyleme Yarışması düzenledi. Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ve 35 ilkokulun katıldığı yarışmada başarılı olan İlk 3 öğrenci kupa, madalya ve tabletle ödüllendirilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi sürecinde böyle bir yarışmayı düzenlemelerinden dolayı Okul Müdürü Hakan Yetkin’i tebrik etti. 

Bağcılar’da 35 ilkokul arasında düzenlenen Online 4. Geleneksel Karacaoğlan Türkü Söyleme Yarışması yoğun ilgi gördü. Karacaoğlan İlkokulu tarafından düzenlenen yarışma kapsamında ilk olarak 28 Aralık’ta okullara duyuru yapıldı. Türkü söyleyen öğrenciler, evlerinde çektikleri videoları 11 Ocak 2021 tarihine kadar internet üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği müzik öğretmenlerinden oluşan 5 kişilik jüri heyetine ulaştırdı. Jüri, 20 Ocak 2021 tarihinde 35 öğrenci arasından en iyi 5 yarışmacıyı belirledi.  

BAŞARILI İLK 3 İSMİ BAĞCILARLILAR BELİRLEYECEK

Ardından, 17 Şubat 2021 tarihinden itibaren Karacaoğlan İlköğretim Okulu’nun www. karacaoglani.meb.k12.tr adresinden türkü söyleyen 5 başarılı öğrenci arasında oylama başlatıldı. 22 Şubat Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar devam edecek oylamada Bağcılarlılar, izledikleri öğrenciler arasından ilk 3’ü oylarıyla belirleyecek. Başarılı ilk 3 öğrenci aynı gün jüri tarafından açıklanacak.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi sürecinde böyle bir yarışma düzenledikleri için Karacaoğlan İlkokulu Müdürü Hakan Yetkin’i telefonla arayarak tebrik etti.  Yetkin, Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenledikleri yarışmanın amacının kültürümüzün zenginliğini yaşatmak olduğunu belirterek, “Böyle yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz kültürümüzü tanıyor, sosyalleşiyor, kendilerini ifade etme yeteneği kazanıyor ve özgüven kazanıyor” dedi. 

Yarışmada 3 finalist kupa, madalya ve tabletle ödüllendirilecek.