Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan yük alarak Bulgaristan’a giden Palau bandıralı ‘Arvin’ isimli kuru yük gemisi bugün sabah saatlerinde kötü hava şartları nedeniyle Bartın İnkum açıklarına sığındı. Gemi saat 12.20 sularında bir anda batmaya başladı ve ikiye bölündü. Geminin 12 personeli filikalara binmeye çalışırken, bazıları da can yelekleriyle denize atladı.

İhbar üzerine irtibatın kesildiği gemi ve mürettebatına yönelik arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Çevredeki diğer gemilere yardımcı olunması için talimat verillirken, valilik tarafından çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Bartın Valisi Sinan Güner, batan geminden şu ana kadar 6 kişinin kurtarıldığını, 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

6 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Konuya ilişkin Bartın Valisi Sinan Güner, "17 Ocak tarihinde Saat 12.20 sıralarında Arvin isimli Palau bandıralı kuru yük gemisi kötü hava şartları nedeniyle ilimiz sınırlarında İnkumu açıklarında kötü hava şartları nedeniyle batmıştır. Gemide bulunan 10 Ukrayna 2 Rus uyruklu olduğu öğrenilen 12 gemi personelini kurtarma çalışmaları, karadan ve denizden çok kötü hava şartlarına rağmen devam etmektedir. Şu ana kadar Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait bot tarafından 6 kişi sağ, olarak denizden çıkarılmıştır. Diğerlerinin aranmasına devam edilmektedir." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı tarafındanBartın İnkumu açıklarında batan gemiyle ilgili arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için fırkateyn görevlendirildi.