Sancaktepe Belediyesi, meteorolojiden yapılan açıklamalar doğrultusunda haftasonu İstanbul’da  beklenen şiddetli kar yağışı için hazırlıklarını tamamladı.

Sancaktepe Belediyesi son günlerde kendini iyice hissettiren soğuk hava ve hava tahmin raporlarına göre  beklenen yoğun kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamladı. Kar ve buzlanma ile mücadele konusunda gereken araç ve gereçlerin sağlandığı Sancaktepe’de kış şartları alınan tedbirlerle aşılacak.

Karla mücadele konusunda ilçede her türlü tedbirin alındığını söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü yaptığı açıklamada, “Tüm birimlerin kış şartlarında hizmet vermek için gerekli çalışmaları tamamladığını ve kar yağışı sonrası kapanan yollara müdahale etmek için bir ekip oluşturduklarını” belirtti. Havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte meydana gelecek buzlanmaya karşıda her türlü önlemi aldıklarını belirten Döğücü, “Sancaktepeli’ye yaşanan kışı problemsiz geçirmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kar yağışı ve don olaylarına karşı ilçede kendi hizmet alanlarına giren yolların 24 saat süreyle açık kalması için gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Başkan Döğücü, Fen İşleri, Park ve Bahçeler,  Zabıta, Sağlık İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerinin kışa hazır olduğunu söyledi.

Başkan Döğücü, karla mücadelede kullanılacak araç ve gereçlerle birlikte ekipmanların da hazır olduğunu belirterek “Tüm ekiplerimiz 24 saat çalışacak şekilde hazır. Telefonlarımız 24 saat açık.Ekiplerimiz ilçemiz genelindeki kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürecek. 7/24 teyakkuz halinde olan ekiplerimiz kar yağışıyla birlikte ulaşımda en küçük bir aksilik bile yaşanmaması için 4 kar küreme ve tuzlama aracı,5 JBC, 2 greyder, 4 kamyonet, 1 yüklenici ekskavatör ve 1000 ton tuz ile  hazırda bekliyorlar. " şeklinde sözlerini tamamladı.