Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye’nin bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarını çözmek için hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde uzman personel tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Üsküdarlılar Sitesi yönetici ve sakinlerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kurulan bu ofis sayesinde vatandaşlar, Kazım Karabekir Mahallesi imar planında kalan altı mahalle hakkında doğrudan bilgi alabiliyorlar. Vatandaşlar, mevzuata göre yararlanabileceği kentsel dönüşüm uygulamalarını buradan öğrenerek, kendilerine en uygun olanı talep edebiliyorlar. Öte yandan riskli alan, rezerv yapı alanı, kentsel dönüşüm alanları ile uygulamadaki avantaj ve dezavantajlarıyla ilgili bilgilere de bu ofisten ulaşabilecekler. Arsalarıyla ilgili bilgilerini alan vatandaşlar, uygulama birliği içinde olacağı diğer parsel malikleri ile ofiste buluşarak ortak kararlar alarak değişime katkıda bulunabilecekler.

Kentsel dönüşümle ilgili her türlü sorunun çözüme kavuşturulacağı Kentsel Dönüşüm Ofisi aynı zamanda kamu kurumlarının, iştirak şirketlerinin ve yatırımcı firmaların da vatandaşla buluştuğu nokta haline gelecek. Konusunda uzman olan mühendis ve mimarlarla, kentsel dönüşümde taraf olan herkesin uzlaşması noktasında yapılacak tüm çalışmalar bu ofiste gerçekleştirilecek.