Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen“Çevrim İçi Gençlik Buluşmaları”nın konuğu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve STK Yöneticisi Dr. İsrafil Kışla oldu. Katılımın hayli yüksek olduğu programda Kışla, fikir ve tecrübe paylaşımında bulunarak gençlere altın öğütler verdi. Günümüz gençlerinin milli ve manevi değerlere sımsıkı tutunarak kendilerini her anlamda geliştirmesi gerektiğini söyleyen Kışla, gençleri keşfetmenin önemi üzerinde durdu.

SEVGİNİN AÇAMAYACAĞI KAPI YOK

Günümüz gençlerinin geleceği çok iyi bir şekilde inşa edeceğini söyleyen Kışla, “Bir genci keşfetmeyi bir âlemin kurtuluşu olarak görüyorum. Çünkü bir genç bir ülkenin de kaderini değiştirebilir, bir şehrin bir evin de. Bugünün gençleri için farklı söylemlerde bulunanlar olsa da ben gençlerde kusur bulmuyorum. Biz büyükler olarak kusuru ilk önce kendimizde aramalıyız. Meselelere gençlerin durduğu yerden bakmalıyız.” şeklinde konuştu. Bugünün gençlerinin özgüven sahibi olduğunu sözlerine ekleyen Kışla, “Gençlere sürekli birilerini rol model olarak göstermek ve eleştiri dilini kullanmak doğru değil. Bugünün gençlerini iyi tanımalıyız. Fikirlerine önem vermeliyiz. Gençlerimize sevgiyle yaklaşarak onlarla dost ve arkadaş olmaya çalışmalıyız. Çünkü sevginin açamayacağı kapı yok” diye konuştu.

ZAMANIN KIYMETİNİ BİLİN!

Gençlerin Necip Fazıl Kısakürek’in işaret ettiği “Benim olmadığım yerde kimse yoktur!” şuuruyla hareket etmesi gerektiğini söyleyen Kışla, “Kendisi için değil ülkesi, milleti ve geleceği için yaşayan birey olursak o zaman inandığımız davaya hizmet etmiş oluruz. Zamanın ve gençliğimizin kıymetini bilmeliyiz. Cenâb-ı Hakk’ın bize bahşettiği yetenekleri geliştirerek Kur’ân’ı kendimize rehber etmeliyiz. Kur’ân-ı Kerim’in bizlere neler dediğini bilmeliyiz” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden aileler, gençler üzerinde baskı kuruyor ve bu da onların kişilik gelişimleri üzerinde belirleyici oluyordu. Günümüzde aile ve öğretmen rolünün etkinliği olmadığı için gençlerimizin kişilikleri okul dışında zaman geçirdikleri yerlere göre şekilleniyor. Bu nedenle gençlerimiz okul dışındaki zamanlarını çok iyi bir şekilde değerlendirmeli ki gelecekte kendi başarılarıyla bir yerlere gelebilsinler. Donanımlı gençler, geleceğimizin en önemli teminatıdır.”

KENDİNİZE DEĞER VERİN

Birçok şeyin çalışarak yıprandığını fakat insanın çalışarak daha da güçlendiğini söyleyen Kışla, “Mazlum coğrafyalar bizlerden çok şey bekliyor. Bu nedenle çok çalışmalıyız. Hizmet almaktan ziyade hizmet etmeyi benimsemeliyiz. ‘Sağ elime güneşi, sol elime ayı verseler yine de davamdan vazgeçmem’ diyen Peygamber Efendimiz’in ümmeti olarak davamıza sarılmalıyız. Kendimize değer vermeliyiz. Unutmayalım ki bu ülkenin en büyük sermayesi gençlerimiz” şeklinde konuştu.