Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ümraniye'de de koronavirüsle yoğun bir mücadele sürdürülüyor. Bu kapsamda ilçe dahilinde tüm iş kollarında ve kamusal yaşam alanlarında denetimler sıkı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yapılan denetime katılarak, kurallara uyulması konusunda hatırlatmada bulundu. İlçe esnafına yönelik denetimde, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ve kurum yöneticileri de yer aldı. 

Başkan İsmet Yıldırım denetim sırasında, "Bir yıldır koronavirüsle olan mücadelemize devam ediyoruz. Bu virüsten kurtulmanın tek yolu; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaktan geçiyor. Verdiğimiz mücadelenin akamete uğramaması için her birimiz üzerimize düşen görevi taviz vermeksizin yerine getirmek zorundayız. İstanbul'umuzun mavi kategori hedefine ulaşması için kurallara riayet etmemiz çok önemli" dedi.

Başkan İsmet Yıldırım denetimlerde; maske takmanın, sosyal mesafeyi korumanın ve temizlik kurallarına uymanın önemine vurgu yaparak, esnaftan bu konuda daha hassas davranmalarını istedi.