Kağıthane Belediyesi gençlerin üniversite hayallerini gerçekleştirmede kendilerine destek oldu. 2021 YKS'ye girecek gençlere belediye tarafından 200 bin üzerinde soru ve çözümleri ile binlerce videolu konu anlatımından oluşan online kurs hazırlandı.Online kursta öğrenciler hazır deneme testlerinden yararlanabildiği gibi sayısız test ve deneme oluşturabiliyor; çözemediği ya da hatalı çözdüğü sorunun çözümünü izleyerek doğru cevabı öğrenebiliyor.Öğrenciler online kurstan sınavın yapılacağı tarihe kadar faydalanabilecek.

Online eğitime katılmak isteyen gençler başvurularını, belediyenin www.kagithane.istanbul internet sitesi üzerinden form doldurarak gerçekleştirebiliyor. Daha sonrasında cep telefonlarına SMS ile gönderilen kodu girerek online kurstan faydalanabiliyorlar. Telefon ve tabletlerden erişilebilen sistem ayrıca gençlere; dilediği zorluk seviyesinde kendi deneme testini hazırlama imkanı da sunuyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, '' YKS’ye girecek lise son sınıf öğrencilerimiz için okullar geçtiğimiz günlerde açıldı. Pandemi nedeniyle öğrencilerimiz bir süre okul ve kurslarından ayrı kalmışlardı. Pandemi henüz tam anlamıyla bitmiş değil ve malumunuz kış mevsimine giriyoruz. Daha da tedbirli olmamız gerekiyor. Sınava hazırlanan öğrencilerimize bu süreçte destek olmak istedik. Hem bu sayede onların ileride eğitimlerinde yaşayabilecekleri aksaklıkları da önlemiş olacağız. Onlar için tüm konuların videolu anlatımının bulunduğu, yüzlerce kitap kadar soru içeren ücretsiz online kurs hazırladık. '' şeklinde konuştu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt öztekin'in seçimler öncesi sözünü verdiği 'Gençhane' projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaya öğrenciler  aşağıdaki linkten başvuruda bulunabiliyor:

https://bit.ly/3dEJvol