ORGANİK KÖY ORTAMI ÜSKÜDARA TAŞINDI


Üsküdar Belediyesi olarak Türkiye’nin sayılı bostanları arasında yer alan Kuzguncuk Bostanı’na köy toprağının bereketini getirdik. Eskişehir Sarıcakaya ilçesinde herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan köylü kadınlar ve çiftçiler tarafından yetiştirilen ve tarladan koparılıp getirilen katkısız ve organik ürünler bostanda belediyemiz tarafından kurulan Köy Pazarı ile 10 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00 itibariyle tüm İstanbullulara satışa sunuldu.

Üsküdar Köy Pazarı açılışımıza Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Sarıcakaya Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam ve çok sayıda Üsküdarlı katılım sağladı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Köy Pazarı Projesi’ni Sarıcakaya-Üsküdar iş birliğiyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Üsküdar Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi vatandaşlarımızın özellikle sağlığına, huzuruna, mutluluğuna vesile olacak birçok projeye hep birlikte imza atıyoruz. Özellikle son yıllarda pandeminin getirmiş olduğu sonuçları dikkate alarak sağlıklı beslenmenin de ancak doğal ürünlerle mümkün olabileceğini artık hepimiz çok yakından görmüş olduk. Sarıcakaya Belediyesi ile olan tanışıklığımız aslında tesadüfen oldu. Sonuç muazzam bir noktaya gelmiş durumda. Üsküdar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlıklı ve uygun fiyatlarla alışveriş yapabilmeleri adına bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Sarıcakaya aslında Üsküdar’a çok uzak değil. Mütevazi bir Anadolu ilçesi ama günde 100 bin kasa sebzenin üretilerek ülkemizin çeşitli noktalarına gönderildiği toprakları muazzam verimli bir ilçe. Bu bir başlangıç. İnşallah Üsküdar’da başka semtlerde, Anadolu’nun başka köylerinden gelecek ürünlerle yeni pazarlar kurulacaktır.” şeklinde konuştu.

Köylü kadınlar ve çiftçilerin emeğiyle yetiştirilen ürünler, Kuzguncuk Bostanı’nda 10 ayrı tezgâhta yine köylü kadınlar tarafından satışa sunuldu. Her hafta Cumartesi günü kurulacak Üsküdar Köy Pazarı, bu haftaya özel olarak 10-11 Temmuz tarihlerinde haftasonu boyunca hizmet verecek.