Pendik Belediyesinden Okullara Spor Malzemesi 

Pendik Belediyesi Okullara Spor Malzemesi Dağıtım Töreni'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, spora desteğinden ötürü Başkan Ahmet Cin'e teşekkür ederek "Ahmet Bey, spora çok önem veriyor. Pendik'e güzel eserler kazandırıyor. Pendik bir spor ilçesi." dedi. Törende konuşan Başkan Ahmet Cin de spor kompleksi sayısını 15'e çıkardıklarını belirterek "Tek amacımız gençlerin sağlıklı ve birikimli gelişmesi." şeklinde konuştu.

Pendik Belediyesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği Okullara Spor Malzemesi Dağıtım Töreni, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da katıldı. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından isimleri belirlenen ilçedeki okulları temsilen 9 okul temsilcisine spor malzemeleleri sembolik olarak teslim edildi. Aynı zamanda 2023 yılında düzenlenen okul sporları organizasyonlarında çeşitli spor branşlarında, il ve Türkiye şampiyonalarında derece elde eden 147 sporcuyu temsil eden 36 sporcuya ödülleri, Başkan Ahmet Cin, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız tarafından takdim edildi.

Başkan Ahmet Cin: "Amacımız gençlerin sağlıklı ve birikimli gelişmesi."

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, gençlere ve spora desteklerini anlatarak "Daha önce amatör spor kulüplerimize de desteklerimiz oldu. Alt ve üst yapı çalışmaları bizim için çok önemli. Pendik'te spor kompleksi sayımız 15'e ulaştı. Sadece bizim dönemimizde 5 tane yaptık. Gençlerimizin kütüphane talepleri oluyordu, bunun üzerine yine sadece bizim dönemimizde 11 yeni kütüphane yaptık. Toplam sayı 22 oldu. Amacımız gençlerimizin sağlıklı ve birikimli bir şekilde gelişmesini sağlamak." dedi.

Bakan Osman Aşkın Bak: "Pendik bir spor ilçesi"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sporcuları ve onların öğretmenlerini tebrik etti. Başkan Ahmet Cin'e ise spor olan yatırımlarından ötürü teşekkür etti. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, konuşmasında "Sizleri tebrik ediyoruz. Ahmet Bey, spora çok önem veriyor. Pendik'e güzel eserler kazandırıyor. 23 tane amatör spor kulübü var, bunlara antrenman sahaları kazandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Pendik bir spor ilçesi." dedi. Bakanlık olarak spor desteklerini anlatan Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak: "Biz de bakanlık olarak valiliklerle birlikte İstanbul'da 3 bin spor kulübü kurduk. Amacımız okullarda yapılan spor müsabaka sayısını artırmak. Daha çok maç yapmanız, spor yapmanız bizim için çok önemli. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Okullarda yetenek taraması yapıyoruz. Çocuğu uygun spor branşına yönlendiriyoruz. Bu sayede onlarca yetenek çıktı ve kulüplere yönlendirdik." şeklinde konuştu.