İlçe gündemini değerlendirmek üzere düzenledikleri kahvaltı programında Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ilçede görev yapan basınla bir araya geldi. Basının kamuoyu oluşturma açısından önemine dikkat çekilen programda ilçenin genel gündemi değerlendirilirken, belediye ve kaymakamlığın yürüttüğü çalışmalar ve hizmetlerle ilgili bilgilendirmede de bulunuldu.

İBB YÖNETİMİNE SİTEM EDEN BAŞKAN CİN, “PENDİK’TE 1 KİLO ASFALT DÖKÜLMEDİ” DEDİ

Pendik Belediyesi ilçedeki tüm bu çalışmalarıyla birlikte İstanbul'da en çok yatırım yapan ikinci belediye olarak yerini koruyor. Ancak 23 Haziran seçimlerinden itibaren değişen İBB yönetiminin çalışmalarını eleştiren Başkan Ahmet Cin İBB’nin ilçe de elle tutulur bir faaliyette bulunmadığını hatta Pendik'teki ana arterlerin yüzde 15'inin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanında olan yerlerde bile İBB tarafından yapılması planlanan asfaltlama çalışmasının yapılmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin asfalt sezonunun bitmesine yakın hiçbir cadde ve sokakta asfaltlama çalışması yapmadığı belirten Cin, “Pendik, İstanbul'un en büyük 4'üncü ilçesi ve Anadolu Yakası'nın en büyük ilçesidir. Neden böyle bir anlayış sergileniyor anlayabilmiş değilim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Pendik'e 1 kilo bile asfalt dökmemiştir.” sözleriyle Pendik halkı adına sitem etti.

PANDEMİ SÜRECİNDE 60 BİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ

Başkan Cin, basınla bir araya geldikleri kahvaltı programında ilçede belediye olarak sürdürdüğü çalışmalara değindi. Bu kapsamda Pazar günü açılışını yaptıkları Neşeli Patiler Köpek Eğitim Merkezi hakkında bilgi verirken ve bu yıl ki Kültür Sanat Sezonunu 15. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması Sergisiyle açacaklarını söyledi.

Basının vatandaşlara ulaşma noktasında gücüne dikkat çeken Cin, aynı zamanda yeni tip Covid-19 salgını sürecinde ilçede oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte 60 bin ihtiyaç sahibinin birebir ihtiyaçlarını karşıladıklarını açıkladı. Pandemi sürecinde vatandaşın yanında saf tutan Pendik Kaymakamlığının yürüttüğü çalışmalarla birlikte ilçede ulaşılmadık kapı bırakılmadığı belirtildi.

KAYMAKAM KAYA: “KADIN VE AİLE BİRLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”

Pendik Kaymakamlığına 2 ay önce atanarak göreve gelen Dr. Hülya kaya kısa süre içerisinde ilçede yürüttüğü çalışmalarla İstanbul genelinde adından söz ettirmeye başardı. Kaymakam Kaya, bir kadın olarak kadına, çocuklara ve aile ilişkilerinin pozitif yönde ilerleyebilmesi için kaymakamlık olarak yeni projeler hayata geçireceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde kaymakamlık nezdinde gerçekleştirdikleri Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve İlçe Koordinasyon toplantısı hakkında bilgi veren Kaya, aile birliğinin korunmasının bir toplumun gelişmesine sunduğu katkıya değindi.

Ayrıca kaymakamlığın aile içi ve kadına şiddetle mücadele alanında çalışan kurumların verileri ve mevcut durumlarının analiz değerlendirilmesine yönelik çalışmalara hız vermenin yanı sıra şiddetin önlenmesi konusunda ilçedeki olay sayısı, başvuru sayısı ve gereken tedbirlerin ele alınarak gerekli kurum ve bu süreçte basın ile de işbirliği halinde kalınması kararlaştırıldı.

PENDİK’TE COVİD-19 KONTROL ALTINDA ALINDI

Ülke genelinde pandemiyle mücadele devam ederken, programda filyasyon süreciyle ilgili yapılan açıklamada Pendik’te koronavirüs salgının kontrol altına alındığını duyuruldu. Ancak salgının seyrinin değişmemesi açısında İlçe Filyasyon Takip Kurulunun ve denetim ekiplerinin çalışmalarına kesintisiz devam edeceğini belirten Kaymakam Kaya, “Vatandaşlarımıza hem kendilerini korumak adına, hem de hastalığın yayılımını düşürmek adına alınan tedbirlere uymalarını rica ediyorum.” sözleriyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına yönelik noktasında uyarıda bulundu.

Kaymakamlık ve belediye nezdinde ilçede yürütülen programlar ve faaliyetlerle ilgili basınla istişare bulunulurken, bundan sonraki süreç içerisinde de düzenli olarak basınla bir araya gelip toplantı düzenleneceği açıklandı.