Pendik Ormanı ve barajı temizlemek için seferber oldu

Pendik Belediyesi, çevre gönüllülerini bu kez “Dünya Çevre Günü”nde buluşturdu. Gönüllüler Aydos Ormanı ve Ömerli Barajı kenarında onlarca poşet çöp topladı. Özellikle Aydos Ormanı’nda toplanan çöp miktarı dikkat çekti.

Çevreye yönelik farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlemeyi sürdüren Pendik Belediyesi çevre gönüllülerini bu kez “Dünya Çevre Günü”nde buluşturdu. Etkinlik kapsamında çok sayıda kurum ve sivil toplum kuruluşu Aydos Ormanı ve Ömerli Barajı kenarında temizlik yaptı. Pendik’te ilk kez düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğinde gün sonunda onlarca poşet çöp toplandı. Özellikle Aydos Ormanı’nda toplanan çöp miktarı dikkat çekti.

Her yıl eylül ayının 3. cumartesi günü kutlanıyor

Dünya Temizlik Günü, tüm dünya genelinde toplumları, kuruluşları ve bireyleri bir araya getirerek güçlü ve anlamlı bir etki yaratma amacı taşıyor. Bu önemli günün fiziksel çevrenin temizlenmesinin yanı sıra aynı zamanda topluma çevre bilinci, sürdürülebilirlik ve çöp “körlüğü” konularında farkındalık kazandırmak için aracı olması hedefleniyor. Dünya Temizlik Günü her yıl eylül ayının 3. cumartesi günü kutlanıyor.