PENDİK'E DEV YATIRIMLAR GELİYOR


Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, medya mensuplarıyla Sahur'da bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Millet Bahçesi'ndeki Pencere Kafe'de ilçede faaliyet gösteren medya mensuplarıyla sahur yaptı ve açıklamalarda bulundu.

5 yılda toplam 705 projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Ahmet Cin, " Görev sürem içerisinde 705 projeyi tamamlamış oldu. Bunların açılışını yapmaya kalksaydık 2 yılımız açılışlarla geçirdi. Pendik'e bir çok il belediyesinin yaptığı yatırımdan fazlasını yaptık, hatta bazı büyükşehir belediyelerinden bile fazla yatırım yaptık. 

Bu süreçte ilçemiz İBB yatırımlarından muaf kaldı. Pendik'e koskoca 5 yılda bir çivi bile çakmadılar. Yaptıkları yalnızca bir iki kreş, onun dışında bir şey yok." Başkan Cin, önümüzdeki 5 yılda Murat Kurum ile birlikte İBB'nin Pendik'e 70 milyar liralık yatırım yapacağını söyledi. Belediye Başkanı Cin, " İBB Belediye Başkan Adayımız Sayın Murat Kurumla görüştük ve hazırladığımız projeleri onaylattık. Teknik ekiplerimiz de görüştü ve fikir birliğine vardılar. Önümüzdeki 5 yılda ilçemize İBB tarafından 70 milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek. Bizde ilçe belediyesi olarak 20-25 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyoruz ve böylece 5 yıllık zaman diliminde toplamda 100 milyar liralık yatırımı Pendik'e kazandıracağız."

Pendik'e yapılacak olan yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili gelişmeleri de paylaşan Ahmet Cin, " Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'yla geçtiğimiz gün beraberdik. Sahilde Veteriner Araştırma Enstitüsü'nün yanındaki 18 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan Pendik Eğiti ve Araştırma Hastanemiz yakında ihaleye çıkıyor. Projesi tamamlanmak üzere. İlçemiz 600 yataklı son derece modern bir hastaneye sahip olacak. Proje 2026 yılına kadar  tamamlanarak hizmete girecek." ifadesini kullandı.

Seçim çalışmalarına da değinen Başkan Cin, " Hamdolsun her şey güzel gidiyor. Yaptırdığımız anketlerde durumumuz gayet iyi. Yüzde 60 oy hedefimiz ile yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Her akşam 4-5 iftara katılıyorum. Vatandaşlarımızdan oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. 31 Mart'ta Pendik'te yeni bir zafer hikayesi daha yazmaya az kaldı. Aynı tempoyla çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti teşkilatımızda tüm birimleriyle sahada, Pendik'te ulaşmadığımız, kapısını çalmadığımız kimse kalmayacak."