Pendik Belediyesi tarafından Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgelerinde projelendirilen ve şimdiye kadar 10 km’lik bölümü tamamlanan “Bisiklet Yolları Projesi” sürüyor. Belediye ekipleri mart ayından itibaren yolun yapımına kaldıkları yerden devam edecek. İlk etapta Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Millet, Mustafa Akyol ve Cumhuriyet Caddelerindeki bisiklet yolları Teknopark’a bağlanacak.

Mavi boya kullanılmayacak sadece çizgiler çizilecek

Pendik Belediyesi ekipleri de Bisiklet Yolları Projesinin şimdiye kadar tamamlanan bölümlerinde mavi boya ve beyaz uyarı çizgileri kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni yönetmelik kapsamında daha çevreci malzemeler kullanılacak. Bu kapsamda bundan sonra yapılacak bisiklet yollarında beyaz çizgilerin dışında herhangi bir boya kullanılmayacak.

4 bölgede toplamda 50 km uzunluğunda olacak

Ekonomik ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan bisiklet yolu projesi Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgelerinde yapılıyor. Etap etap yapılan proje tamamlandığında güzergahın uzunluğu 50 km’yi bulacak. Tüm bisiklet yolları metro, okullar ve AVM’lere entegre edilecek. Bisiklet yollarında ilerleyen yıllarda teknik servisler de yer alacak. Proje tamamlandığında İstanbul’un en uzun bisiklet yolu olacak. İSBAK A.Ş. tarafından ise yola toplamda 29 bisiklet istasyonu yerleştirilecek.