1 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında, Sağlık Bakanlığı ve Korona Virüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile salgınla mücadelede “kontrollü normalleşme” sürecine girildi. kontrollü normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı’nca ‘dinamik denetim’ uygulaması başlatıldı.

Bu kapsamda Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya; İlçe Emniyet Müdürü Barış Çukur, İlçe Zabıta Müdürü Kenan Güler ile polis ve zabıta memurları eşliğinde ilçe genelinde "Covid-19 denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İş Yeri Denetim Ekipleri; yeme içme yerlerinde ve şehir içi toplu ulaşım araçlarında denetimlerde bulundu. Yeni kontrollü normalleşme sürecinde iş yerlerine müşteri kabul eden işletmeciler ve vatandaşlarla uyarılarda bulunuldu.

Öte yandan ekipler esnaf ve vatandaşlardan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına mutlaka riayet edilmesini istendi. Ayrıca kurallara riayet etmediği belirlenen işletme sahiplerine cezai işlem uygulandı.