Pendik'te İBB Rezaleti


Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yerel medya mensuplarıyla biraraya geldi.


Ahmet Cin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede faaliyet gösteren yerel medya mensuplarıyla Aydos Spor kompleksinde kahvaltıda buluştu.

Medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan başkan Cin, ülke gündemi ve Pendik Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin dünyada kendini belli bir konuma getirdiğini ve hzla da ilerleme kaydettiğini ifade eden Ahmet Cin, " Ülkemiz güçleniyor ve büyüyor. AK Parti iktidarı döneminde 20 yılda önemli bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Gelişmiş batılı ülkeler Türkiye'yi gıpta ile izlemektedirler. İlerleyişimizin sürmesi için 2023 seçimleri oldukça önemlidir. Artık seçim sürecine girmiş bulunmaktayız, hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Pendik Belediyesi'nin çalışmalarını da anlatan Başkan Ahmet Cin şunları kaydetti; " Yaklaşık 2 ay sonra 30 Mart itibarıyla 4. yılımızı tamamlamış oluyoruz. Göreve geldiğimiz 2019 yılından itibaren ivmemiz sürekli yükseliyor. Bütçemizden yatırıma ayırdığımız pay yükseliyor, 2023 yılı itibarıyla yüzde 45 yatırım planlaması yaptık. Pendik stratejik ve önemli bir ilçe bizde yatırımlarımızı ilçemizin 30, 40 ve 50 yıl sonrasını düşünerek planlıyoruz. Bütün kesimlere hitap edecek yatırımları en doğru bir şekilde yönlendiriyoruz. 31. Aralık 2022 sonu itibarıyla vadesi gelip te ödenmemiş tek kuruş borcumuz bulunmamaktadır. Yatırımlarımızın toplam değeri 1.5 milyara ulaşmış durumdadır. Yalnızca 2.23 yılında 600 milyon lira yatırım öngörüyoruz.

Bu yıl içerisinde önemli projelerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Velibaba semt merkezi, Sanayi Mahallesi Semt Konağı, Spor Bakanımızın çok beğendiği bir mühendislik harikası olan çok fonksiyonlu Kaynarca Kültür Merkezi ve çok sayıda projeyi hizmete almayı planlıyoruz.

Belediye binamızın inşaatı devam ediyor. 2 binanın kamulaştırma süreci var, yakın bir zamanda temelini atacağız ve hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz. İlçemize modern ve kendi enerjisini üreten akıllı bir belediye hizmet binası kazandıracağız.

Pendik Hatboyu Caddesi'ndeki TCDD arazisine Pendik Kent Müzesi yapacağız. Burasının belediyemize devir işlemlerini tamamlamış bulunuyoruz. Toplam 3.5 dönümlük arazide hem kent müzesi hem de bir Mescit inşa edeceğiz.

4 yıllık bir sürecin sonuna yaklaşıyoruz, bu amaçla hem iz hem de il başkanlığımız kamuoyunda memnuniyet araştırması yapıyor. Buradan güzel sonuçlar geliyor. Partimizin Pendik'teki oy oranı yüzde 60'lara dayanmış bulunuyor. Bildiğiniz gibi birde gençlerimiz üzerinde bir algı oluşturuyorlar. Neymiş efendim gençler AK Parti'ye mesafeliymiş diye. Yaptığımız araştırmalar tam bunun tersi olduğunu gösteriyor. Normal seçmenimizin desteği ne ise gençlerimizin desteği de o oranda.

Seçim öncesi bir araya geldiğimiz kesimlerle seçimden sonra da bir araya geliyoruz ve projelerimizi yaptıklarımızı anlatıyoruz.

Bildiğiniz gibi bizim dönemimizde başlayan ve önemli bir kısmı tamamlanan metro inşaatları vardı. Metro Tavşantepe'ye kadar gelmişti, buradan Pendik Merkez Marmaray bağlantısı vardı ve Tuzla'ya kadar devam edecekti. Mevcut İBB yönetimi burada bir ilerleme kaydedemedi ve ilçe merkezine ulaşımı sağlayan 2 altgeçidi kapattı. Biz konuyu Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığımıza aktardık, şimdi bu metro inşaatlarının bakanlığımıza devri sözkonusu. Devir işlemi gerçekleşirse hızlı bir şekilde bu işi de halledeceğiz."dedi