PENDİK'TE OTTO DOĞA PARK AÇILDI

Pendik’te gezilip görülmesi gereken 10 noktadan biri olan ve orman içinde dizayn edilmiş OTTO DOĞA PARK’ın resmi açılışı 20 Ağustos Pazar günü yapıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış programında misafirler müzik eşliğinde kahvaltı yaptılar.

Kahvaltı programından sonra kuran tilaveti, kurban kesimi ve ardından açılış seremonisi gerçekleştiedildi.

Kurdeleyi AHİSİAD Başkanı İbrahim Çam, Otto Doğa Park Kurucusu Murat Öztürk ve Tesis Koordinatörü Esin Tutgun birlikte kestiler.

İlçemize hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz.

OTTO DOĞA PARK HAKKINDA:

Pendik’te doğanın içinde sevdiklerinizle eğlenceli ve keyifli vakit geçirmek isteyenlere bir önerimiz var: OTTO DOĞA PARK. Gidin, görün ve hayran kalın…

Pendik’te doğayı, çocuk ve aileyi merkezine alan yeni bir tesis canlanıyor… Otto Doğa park, bir çocuk ve aile yaşam merkezi olarak kurgulanırken, bünyesinde; Binicilikten, okçuluğa, karavan parkından, restorana, kafeteryaya kadar daha birçok özelliği bünyesinde barındıyor.

Tesisin tanıtımı için Kurucu Murat Öztürk ve Tesis Otto Doğa Park Koordinatörü Esin Tutgun Pendik’te faaliyet gösteren medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiler.

Otto Doğa Park’ın Türkiye’de bir ilk olduğuna işaret eden Murat Öztürk, Yaklaşık 210 dönüm arazi üzerine kurulu olan tesisle ilgili 2020 yılından itibaren çalışma yürüttüklerini ifade etti. Orman içine kurulu olan tesis çok fonksiyonel olarak projelendirilmiş durumda. Projeler adım adım hayata geçiriliyor.

Gazetecilere bir sunum yapan ve tesisin özellikleri ile ilgili bilgi veren Murat Öztürk, Günümüzde, yoğun iş temposu, dijital cihazlar nedeniyle ailelerin birlikte verimli vakit geçirmesi imkansız hale gelmiş durumda. Pandemi süreci ile başlayan, beton yığınları arasına sıkışmışlık durumunun toplumumuza, özellikle çocuklarımıza olan olumsuz etkileri ortadadır. Oysa, Doğada, aileyle vakit geçirmek, çocukların duygusal, sosyal ve zihinsel gelişiminde son derece önemlidir.

Otto Doğa Park bir çocuk ve aile yaşam merkezi olarak kurgulanmış olup, doğada ailece eğlenerek, öğrenerek verimli ve efektif zaman geçirme imkanı sunmak üzere yola çıktı. Misafirler; Aynı anda atölye ve faaliyetlere birlikte katılabilecekleri gibi, seçtikleri etkinliklerden biri ile keyifli vakit geçirirken, ailenin diğer bireyleri de yine seçtikleri farklı etkinlik alanında vakitlerini geçirebiliyorlar. OTTO Doğa Park; İstanbul’un Pendik İlçesinde, 210 dönümlük orman arazisi üzerine kurulmuş olup çocuk ve aileyi merkezine alan bir yaşam kompleksidir.

Çatısız ve Duvarsız Sınıfları ile bir orman okulu konsepti olan OTTO Toprak Okulu, Türkiye’de bir ilke imza atan Orman Okulları kurucusu Esin Tutgun’ un kurucu ortağı olduğu Toprak Okulu konsepti bölgeye eğitim açısından farklı bir değer kattı. Toprak Okulu’nda, aile kampları, danışmanlıklar, çeşitli atölyeler çocukların ve eğitmenlerin eğitimlerine de katkıda bulunmaktadır. Toprak Okulu doğa atölyeleri, sanat atölyeleri ve ekoloji atölyeleri olmak üzere üç bölümden oluşmakta.

Eğitimin sahaya indirildiği, deneyimsel öğrenmenin baz alındığı eğitim sistemi ile bölgeye ilçe dışından yoğun talep gelmekte, insan kitleleri çekiliyor. Toprak Okulu teknolojiden uzak, aile kavramına yönelik çalışmaları ile gerek yazılı gerekse görsel basının dikkatini üstüne çekiyor.  Doğanın kalbinde yer almak ve her türlü doğa sever için mükemmel bir kamp alanı, park, bahçe, çam ormanı imkanı sunan OTTO Karavan Köyü, 

Şehrin gürültüsünden uzak, huzurlu bir ortam, müstakil localar gibi alternatif ortamları mevcut olan lezzetli kahvaltı ve kebap konseptleriyle OTTO Restoran hizmet veriyor. Kuruluş çalışmaları başlamış olup proje ve inşa süreçleri devam eden faaliyetler arasında; At binme sporu özellikle çocukların kasarını, denge ve koordinasyonunu geliştirmek, kan dolaşımını hızlandırarak solunum sistemini iyileştirmek, çocuğa hayvan sevgi aşılamanın yanısıra özgüven ve motor sisteminin gelişmesine de yardımcı olmak amacıyla OTTO Atçılık Akademisi, İnsan bedenindeki duruş bozukluklarının giderilmesi, kişinin kendi öz kontrolü ile başarmanın tadına varması, Ok atarken tüm vücuda hakim olup, vücut duruşunu düzeltip, denge ve koordinasyonu gerçekleştirme amaçlarıyla Geleneksel ve Modern seçenekleriyle OTTO Okçuluk Akademisi, Kondisyon ve Takım sporları ile liderlik dürtüsünü ve kriz anını yönetme gibi özellikleri amaçlayan OTTO Airsoft Etkinlik Alanı, Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen orman yangınları, sel vb. gibi afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların kazandırılması, can kayıplarının önlenmesi adına farkındalık yaratılmasında arama kurtarma, dağcılık, yaşam becerilerine kazandırmayı amaçlayan OTTO Afet Arama Kurtarma Eğitim Alanı yakın gelecekte hazır hale gelecek.

AFAD ile , Akredite süreçleri başlamıştır. SAKUT(Siyad Arama Kurtarma Timi) ve BADSAR(Birleşik Airsoftcular Arama Kurtarma Derneği) işbirliği ile yaklaşık 450 kişiyi kapsayan (Hekim, Hemşire, Dalgıç, Yazılım Mühendisi, Arama Kurtarma Eğitmeni, Dağcı vb) Afad Gönüllüsü ve Orman Yangınları Gönüllüsü olan yetişmiş insan gücü ile PEAK(Pendik Belediyesi Arama Kurtarma) ve AFAD iş birliği protokolleri ile Alanımızda yüzlerce insanın kullanabileceği Afet Arama Kurtarma Eğitimi, Doğada Yaşam Becerileri Eğitimi, Dağcılık, İlk Yardım gibi faaliyetleri ifa edilebilecek insan hayatını önceleyen çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi de başlamış bulunuyor.

İşletme Kurucusu Murat Öztürk , yaptığı açıklamada, “Kamp yapmak, şehirden kaçış için harika bir plan olmaktan öte, insanın sessizliği, dinginliği ve huzuru bulmasına yardımcı olmaktadır. Kamp Yapmak Stresten Uzak Tutar, Çocukların Doğa Bilinci Ve Doğa Sevgisi Artar, Spor Yapmaya Teşvik Eder, Doğada Yaşam Bilinci Kazandırır, Rahat Ve Kaliteli Uyku Deneyimi, Maliyetsiz Bir Tatil Mümkündür, Yemek Pratiği Konusunda Fayda Sağlar. Asırlık köy evi, ambar, değirmenden oluşan, her türlü reçberlik malzeme/eşya ve el aletlerinin sergilendiği bir müze ve kültür sokağı. Sinop-Karadeniz Kültür Sokağı-Müzesi yakın gelecekte hizmete girecek projelerimizden.”

Otto Doğa Park ile ilgili bilgi almak isteyenler kurumun 0533 934 68 86 nolu telefonuyla iletişime geçebilirler.